Търсене:
 
      Начало 19 06 2024      
 
Оценка: / 4
СлабОтличен 

Благотворителна изложба "Деца рисуват за деца"!

Над 250 детски творби участваха в благотворителната изложба „Деца рисуват за деца“, разположена в двора на Център за развитие „Интелект“ в Хасково. Всеки от посетителите имаше възможност да си закупи срещу символична сума, според желанието и възможностите си уникална детска рисунка, пано или ръчно изработен сувенир от природни или отпадъчни материали. Така деца и ученици от Хасково и областта, Кърджали и София с труд и творчество помогнаха за закупуване на допълнително рехабилитационно оборудване в помощ на малките потребители на Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания (ЦКОДУХЗ). Събраната сума от благотворителната инициатива, преброена от комисия е 1350 лв.

Инициативата се организира от ЦКОДУХЗ- Хасково, Център за развитие „Интелект“- Хасково и сайта www.moetodete.com по повод Деня на детето- 1 юни, Деня на околната среда- 5 юни и Деня на приятелството- 9 юни. Не липсваше и музикална програма с участието на детската формация към Фолклорен ансамбъл „Златна Тракия“ с рък. Златка Тимонова, ШНП „Зора Зорничка“ с рък. Иванка Топузова и малките математици от Център за развитие „Интелект“.

Свои творби изпратиха деца и ученици от ОУ „Св.Кл.Охридски“- гр.Хасково, СУ „В.Левски“-гр.Хасково, ЦСОП "Д-р Петър Берон- гр.Хасково, ДЦДУ- гр.Димитровград, Спортно училище „Стефан Караджа“- гр.Хасково, Арт школа "Дъга" към Младежки център- гр.Хасково с рък. Даниел Русев, Арт школа "Пастело" към ДНА- гр.Хасково с рък. Даниел Русев и Калина Чакалова, СУ „Хр.Ботев”- с.Караманци, общ. Минерални бани, СУ "Св. Климент Охридски"- гр.Симеоновград, ДГ №16 "Славейче"- гр.Хасково, СУ „Хр.Ботев“- гр.Ивайловград, СУ „Йордан Йовков“- гр.Кърджали, ЦПЛР- Център за изкуства, култура и образование- гр.София, ДГ „Звездичка“- филиал с.Малък извор, общ. Стамболово, ДГ „Ален мак“- гр. Харманли, ДГ №21 „Вихрогонче“- общ. Хасково, Школа по приложно изкуство към НЧ "Христо Ботев- 1902"- гр.Димитровград, ОбУ "Св.св. Кирил и Методий"- гр. Димитровград и ЦКОДУХЗ- гр.Хасково. Всички те получиха благодарствени грамоти за участие в благотворителната изложба.

В ЦКОДУХЗ- Хасково се извършва диагностика, лечение, рехабилитация и работа с деца със социално-значими заболявания, с невромускулни увреждания, с вродени аномалии, редки болести, деца с хронични заболявания, деца с увреждания на опорно – двигателния апарат или отклонения в психомоторното развитие с цел предотвратяване и намаляване степента на увреждането и последствията от него. Центърът е създаден с постановление на Министерският съвет, считано от 15 февруари 2021 г. за закриване на ДМСГД и разкриване на ЦКОДУХЗ в гр.Хасково.

Кметът на община Хасково г-н Станислав Дечев, също уважи и подкрепи събитието със закупуване на детска рисунка. Тези, които не са успели да присъстват на откриването на изложбата, ще могат да се включат със закупуване на творба до 20 юни т.г. в Център за развитие „Интелект“ на ул. "Милин камък"- 9, както и на предстоящия благотворителен концерт на 22 юни от 19:00 ч. на пл. „Спартак“ в Хасково.

Организаторите благодарят на всички участници в инициативата и гости, уважили изложбата!

Всички творби: Тук. Моменти от събитието: Тук.
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете