Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Благодаря, хашимото! 10 08 2020      
 
Оценка: / 7
СлабОтличен 

Благодаря, хашимото!
4 съвета за справяне с хашимото, които казват всичко!

Тиреоидит на Хашимото е автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, при което собствената имунна система започва да произвежда антитела срещу хормоните й.

Проф. Аджит Кулкарни (индийски хомеопат): „Обикновено щитовидните заболявания са резултат от потискани с години скръб, тъга, унижение и оскърбление. Ако не ги изведем от тялото дълго време, те рано или късно го атакуват. Физическите симптоми са само част от картината. Няма заболяване, което първо да не е настъпило в душата или в психиката. Така че, ако при мен дойде такъв пациент, първо ще изследвам подробно какви са стресовите моменти при него... Ако в центъра на комуникацията, намиращ се в гърлото (гласните връзки) се задържат неизказани емоции и отрицателни чувства, този блокаж влияе и на функцията на щитовидната жлеза. Ето още една причина да учим децата си да споделят, да не се страхуват да изразяват чувствата си. Ако ги възпитаваме да са тихи, послушни и да не дават емоционален израз на мислите си, рискуваме да потиснем техния естествен стремеж за комуникация. Затова е важно да им създадем сигурна среда, в която да се чувстват комфортно. Трябва да ги изслушваме и да уважаваме техните чувства... Емоциите променят биохимичните процеси в тялото ни и водят до физически страдания и болежки. Затова научете се да забравяте лошото, да прощавате, бъдете великодушни, за да сте здрави!"

Д-р Огнян Пелов (холистичен лекар): "По принцип и в частност при Хашимото предпочитам да премахвам причини за заболяване, вместо да предписвам лекарства, билки, добавки. Тиреоидитът на Хашимото е автоимунно заболяване. Като премахнем причините, тялото се излекува учудващо бързо."

Споделено от Аделина Иванова: "Хора, не се стряскайте от диагнози и цифри, ако има хашимото, значи има хиперактивен имунитет, а той е в следствие на присъствието на паразити- сега или преди. Спрете генномодифицирания глутен- имунитета го разпознава като патоген. Тоест, само безглутеново брашно. И най-важното: всичко е в главата! Може би потискате гняв? Кое е по-важно- гордостта или здравето? АЗ ГО ПОБЕДИХ- без лекарства- само с главата, здравословно хранене без абсолютно никакъв хляб и тестени изделия, и йога. И не забравяйте- винаги оставаме предразположени към него- ДНК-то ни е такава. Така че: Противопаразитни терапии от време на време (особено ако имате животни), сбогом хляб, радост от живота, спорт и проблемът го няма. Това е моят скромен опит без никакви претенции да съм специалист по въпроса. Аз потърсих съвет, от човек който го беше преодолял- за това сега реших да предам нататък. Е, Омега 3 и всякакви здравословни допълнения са в плюс. Ако изключите пакетираните сладкиши. БЛАГОДАРЯ НА ХАШИМОТО, че ме научи да обичам себе си: да развия здравословен егоизъм- да внимавам с какво се храня, да намирам начини и време за себе си и да си почивам, да ходя повече сред природата и да релаксирам, да елиминирам дребните неща и да редуцирам дразнителите около мен, да се отдавам повече на хобитата и любимите си занимания, защото работата няма да избяга, да разпределям домашните задължения и на близките си, а да не се стремя да върша всичко сама и да бъда в тяхна услуга, пренебрегнала себе си и своите потребности... Това е най-добрият етап в живота ми, в който се чувствам прекрасно, преодолях тревогата в началото след поставяне на диагнозата, преминах през съмненията и безпокойството, имам отлични резултати след промяна в храненето и начина на живот, продължавам напред със съзнанието, че съм здрава и благословена!!! Мисля положително и избягвам конфликтните ситуации и срещи с хора, които са негативни и лицемерни. Осъзнах, че животът не е надпревара, а че трябва да е по-скоро споделено удоволствие със заобикалящите ни близки и за съжаление с все по-малкото искрени и истински приятели. Истината е, че повечето физически проблеми на хората са свързани с духовни вътрешни проблеми и ако човек вярва с цялото си сърце и душа в себе си и в Бог и намери къде точно е проблемът вътре в самия него, ще може да преодолее много на пръв поглед непреодолими трудности в живота си. Болестите не съществуват, това са само изпитания дадени от Бог, с които да ни помогне да станем по-добри и да еволюираме физически и духовно. Не ме питайте повече- аз го казах всичко- просто оздравейте и предайте нататък!"

Споделено от Е.Иванова: "За мен хашимото не е болест, а състояние на организма, до което сами сме го докарали. Аз победих хашимото, защото се научих аз да контролирам него, а не то мен! Наясно съм, че не могат да се възстановят пораженията върху щитовидната жлеза, но зная че те могат да бъдат спрени! Не бързайте с приемът на хормони и положете усилия, за да удължите живота на щитовидната жлеза! Как? Обърнете внимание на храната и на начина си на живот! Безглутеновата диета прави чудеса, забравете бялото брашно, белия хляб и всички тестени и захарни изделия, добавете към менюто си повече плодове, зеленчуци и ядки, ограничете захарта и солта! Веднъж в годината- контролен преглед при ендокринолог и изследвания (проследяване на TSH, TAT, MAT, FТ4, FТ3 и захар), прием на магнезий, селен и витамини. Отделете време за повече разходки и спорт! Променете мисленето си и не се вторачвайте в заболяването, обичайте се и приемете "здравословния егоизъм", като начин на живот! Премахнете дразнителите от живота си- вредните хора, места и мисли и преди всичко си подарете СПОКОЙСТВИЕ! Резултатът: контрол над хашимото, подобряване на работата на щитовидната жлеза, нормализиране на показателите и на килограмите, подобряване на качеството на живот, преодоляване на умората, усещане за пълноценност и щастие. Тиреоидитът на Хашимото не е присъда. С помощта на алтернативната медицина и редовен контрол при ендокринолог можете да имате пълноценен живот и да съхраните функцията на щитовидната жлеза. Ползвам изцяло тези съвети. Успех!"

Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Интервю с г-жа Иванка Захариева
Мястото на педагогическия съветник или психолога се определя от обществеността Интервю с Ива...
Още  ]
Безплодие
Безплодие Повтарящи се спонтанни аборти - причини, факти, предположения От безп...
Още  ]
Генетична консултация
Генетична консултация Натрупаните през последните години познания от изследванията в обл...
Още  ]
Въпроси и отговори за интегрираното обуч...
Въпроси и отговори за интегрираното обучение Познавателните процеси при умствено изостаналите деца...
Още  ]
На моето дете
На моето дете Когато мислеше, че не те гледам... Тази сутрин ще се усмихна, когато вид...
Още  ]
  Моето Дете