Търсене:
 
      Начало 24 09 2023      
 
Оценка: / 2
СлабОтличен 

Дили Бояджиева създаде собствена модна къща, с която иска да достигне до повече хора


Преди време представихме дизайнерката Дили Бозаджиева от Разград на читателите на moetodete.com с богатата палитра от теми и рядката техника, която използва за пресъздаване на света в своите творби и изделия. Дили рисува чрез вграждане на естествения материал върху бялото платно и техниките- иглонабиване и мокро плъстене на вълна. След няколко изложби у нас и в чужбина, тези дни Дили представи сред арт- средите и своя нов моден проект и марката с името „Dilly Bozz“.

Дили, честито! Реализира своята мечта - да имаш собствена марка. Разкажи малко повече за вълненията около идеята и усещането, което ти носи?
- Това наистина е моя отдавнашна мечта. Още като бях малко момиче винаги съм искала да бъда дизайнер на моя собствена марка. Но за да се случи това трябваше да завърша образованието си, което е със специалност „Моден дизайн“ и след това да поработя в такава фирма за да събера опит. След 14 години работа в тази сфера вече мисля, че дойде времето да създам своя собствена марка. Това ме кара да се чувствам оптимистично, особено виждайки интереса към моята марка.

Какви цели си поставяш с новите творчески изделия?
- Целите, които си поставям са изготвянето на цяла модна линия. Разбира се това няма да стане веднага, а ще се развива във времето. Сега пуснах серия от тениски с мои картини и виждам, че има голям интерес към тях. Хора, които нямат възможност да си купят моя картина, могат да си купят тениска с моя картина, чанта с моя картина и т.н.

Какво искаш да кажеш с творчеството си в артикулите, които предстоят да бъдат изработени?
- Да представям изделия, които ще докосват и ще създават емоция, това е което искам да предам на хората. Всеки носещ мое изделие трябва да се чувства специален и уникален. Със сигурност качеството ще е водещо при създаването на моите изделия.

Първите тениски с твоите картини по тях вече са изкупени…

- Да, това е така. Сега подготвям следващите модели на тениски, които ще бъдат изготвени. Интересното е че хората сами ми дават насоки и посочват какво искат да си купят, а аз винаги се вслушвам в тях. За което много им благодаря, както им благодаря също за подкрепата и вярата в моя проект.

До къде още искаш да стигнеш чрез твоето изкуство?
- До където мога. Ще опитвам и ще експериментирам с всички средства на изкуството. Всъщност това е още един начин да покажа на света изкуството и картините си.

Дили, на добър час и нека вдъхновението да бъде с теб!
- Благодаря ти за хубавата среща и разговор!

С Дили Бозаджиева разговаря д-р Н.Карагьозова-Нади
05.09. 2018г.,
Кубрат
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете