Търсене:
 
      Начало 30 09 2020      
 
Оценка: / 6
СлабОтличен 

Надие Карагьозова- емоционално училище за децата ни

Повода, по който Ви пиша е да изкажа благодарност и да посоча като светъл пример за празника на българската писменост и култура Надие Карагьозова, която работи в малкия лудогорски град Кубрат.

Надие Карагьозова- секретар на местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и ръководител на Клуб „Емпатия”, за нас родителите означава - позитивна промяна и подкрепа. Това предават на нас децата ни от работата си и срещите с нея! Надие Карагьозова за мен и родителите, с които общувам е „емоционално училище”!

Казвам се Фатме Адемова Касим и съм родител на Джем Касим- ученик в трети клас в местното училище в Кубрат. Ще се опитам в следващите редове да предам не само моята искрена благодарност и удовлетвореност но и на други родители, чиито деца посещават организираните дни и инициативи на Надие Карагьозова, която не спира да буди възхищението ни и да радва децата ни. Напротив бих искала да разкажа и през погледа на моето дете, което всеки път като се върне е превъзбудено от положителни емоции.

Надие Карагьозова е успешна с всички деца. Работи с деца, които са в конфликт със Закона, успява да ги „вкара в правия път” както се казва. Повод да споделя това са думите на една изстрадала майка, чийто син под влияние на лош приятелски кръг беше се увлякъл в кражби. След посещенията при нея и работа със сина й, тя беше намерила нужното спокойствие –„научи сина ми да бъде човек”, ми сподели по-късно г-жа Атанаска Събева от село Юпер. Сега нейният син участва активно в „Деца помагат на деца” заедно с нашите деца. Сега една майка е спокойна и се радва на положителната промяна на сина си.

Тя намира пътя към всяко дете, независимо на каква възраст е, независимо от какво семейство произхожда, от кой етнос е, каква религия изповядва. Децата ни под грижите на Карагьозова са веднъж репортери, веднъж жури, веднъж изпълнители, успява да ги включи в различни роли, за да растат уверени и със самочувствие. Открива непрекъснато качества и възможности у нашите деца. Всичко което прави Карагьозова заслужава признание, особено в малкия град където не се случват кой знае какво и хората не са чувствителни към труда и постиженията на другите. Но за нас, родителите, хората, които са на терен като Карагьозова и резултатите им се виждат, остава да признаем това и да кажем поне едно БЛАГОДАРИМ!

Не само от свое име но и от името на родителите, с които общувам и чиито деца са минали през „емоционалното училище” на Карагьозова с пълно сърце я номинирам за добрия пример от ежедневието. И деца и родители имаме нужда от такива, като нея – които въздействат, променят и вдъхновяват деца и възрастни!

Прилагам и няколко снимки от участия на моето дете от дейностите, организирани от Н. Карагьозова. По нейна идея за първи път в страната, нейните деца наградиха полицай по случай професионалния им празник през 2016 година! Благодарение на нейните идеи, за нашите деца пишат и ние възрастните се радваме на успехите им. Мога да изредя още много неща, но мисля, че примерите сами по себе си говорят!


С уважение: Фатме Касим- родител, гр.Кубрат
Снимки: Джем Касим


БР: Надие Карагьозова е магистър по педагогика, секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) и ръководител на Клуб „Емпатия” в гр. Кубрат, автор на стотици публикации в електронния печат и в сайта www.moetodete.com, носител на множество награди в областта на педагогиката и работата с деца, член на екипа на НФ "Моето дете".Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете