Търсене:
 
      Начало 30 09 2023      
 
Оценка: / 3
СлабОтличен 

Общобалкански протест за правото на информиран избор за ваксинациите се организира в България, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Словения и Хърватия на 10 май 2015 г. от 12:00 ч.В България събитието се организира от фейсбук група "За или Против задължителните ваксини".

Протестът се провежда във Фейсбук и навсякъде. По този начин всеки, независимо къде се намира в България или по света, чрез включване в това събитие, чрез използване на някое от изображенията на протеста на дреха, във фейсбук профила, на работното място, по улиците, на прозореца у дома и където намери за добре, ще заяви своя протест срещу задължителното ваксиниране и своето искане за право на информиран избор.

В град Пловдив, като част от общия протест, граждани – настоящи и бъдещи родители, ще се съберат в 12 ч. на площад "Джумаята".

Към 4 май 2015г. желание за участие в общобалканския протест за свободен изобр на ваксинации от България са се включили 3500 човека. До 10 май, когато е кулминацията на събитието, предстои броят на участниците да се увеличи.

Искаме право на избор за ваксините. Нашите деца са наша грижа и отговорност!

В съвременното развито общество правото на избор и неприкосновеността на личността са императив, докато у нас и в другите страни от Балканския полуостров по отношение на ваксинопрофилактиката подходът е авторитарен и противоречащ на гарантираното от европейското законодателство право на информация и избор. Законът за здравето подлежи на субсумиране под редица норми, те са от различен ранг. Конституцията на Република България, европейската Конвенция за правата на човека и Конвенцията за защита на правата на човека и на човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината, стоят над българския Закон за здравето, останал от тоталитарни времена, проформа напаснат впоследствие, но не изцяло към европейските актове и Конституцията.

Протестът е мирен граждански и надпартиен. Ако в деня на протеста станем свидетели на някаква форма на агресия, това ще са провокатори, които нямат нищо общо с нас и самия протест. Стоп на задължителната ваксинация!

Фейсбук група "За или Против задължителните ваксини"
e-майл: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

НФ "Моето дете" изцяло подкрепя правото на информиран избор при поставяне на ваксини и се присъединява към протеста!Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете