Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Да подкрепим Петьо! 14 08 2020      
 
Оценка: / 10
СлабОтличен 
Да подкрепим Петьо!

Петьо благодари на всички хора с добри сърца, които му повярваха и го подкрепиха!

Петър Киряков е 20-годишен младеж от Хасково, който е израснал в домове за деца лишени от родителски грижи. Тази година завърши средното си образование с отличен успех и е приет за студент в Тракийски университет- Ст.Загора, специалност- лекарски асистент. Той е единственото момче от Защитено жилище- Хасково, абитуриент и новоприет студент тази година.

Дамският клуб към Национален форум "Моето дете" организира през месец август т.г. кампания "Да подкрепим Петьо" в помощ на неговото следване и самостоятелен старт в живота, като обявихме необходимост от набиране на финансови средства за закупуване на учебни помагала и всичко необходимо за един бъдещ студент. Първият етап на кампанията приключи успешно и благодарение на хора с добри сърца Петьо се сдоби с лаптоп, джиесем, нови дрехи, спално бельо, парти-грил, учебни помагала, чанта, тетрадки и всичко от първа необходимост за неговата първа година извън институция. За наша радост удовлетворена е молбата му и ще бъде настанен в студентското общежитие към университета. Банковата му сметка ще остане отворена за тези, които искат да го подкрепят в бъдеще, като до 30.09.2014г. в нея са постъпили 390 лв.

Вярата на Петьо, че няма невъзможни неща се завърна благодарение на няколко невероятни дами в лицето на В.Келемджиева, М.Димитрова, Г.Касърова, В.Добренова, Е.Тодорова, Л.Николова, Р.Жекова, Кр.Янкова, М.Николова, Д.Семерджиева, М.Йорданова и техните приятели, които се отзоваха в подкрепа на новоприетия студент. Благодарение на Веселина Келемджиева, нейното семейство и приятели, Петьо се сдоби с лаптоп, желан и полезен подарък. Дни преди това друга млада дама Марияна Димитрова го зарадва с джиесем. Останалите дами включили се в инициативата осигурихме за младежа нови дрехи, спално бельо, скаричка за принцеси, учебни помагала, тетрадки и парична сума. Книжарници "Темида"- Хасково също осигуриха на бъдещият студент учебни помагала (тетрадки, тефтери, две кожени чанти за лаптоп и за лекции, флашка, органайзер, химикали и др.) в помощ на неговото следване. Най-големият подарък за него в рамките на кампанията обаче са новите му приятели и духовна подкрепа.

Момчето е изключително любознателно и това ни мотивира да се опитаме да му помогнем. Свободното си време винаги е оползотворявал с активно включване в различни извънучилищни форми, като доброволец в БДЗП и БЧК, член на Клуб „Млад репортер” и на „Общински младежки парламент” към Младежки център- Хасково, за което е удостоен с грамоти за дългогодишно участие и принос в доброволческите инициативи. През 2013 г. е взел участие в обучение към Национална лятна академия „Млади лидери” в гр. Атия, за което е получил сертификат за завършен клас по проект „Младежка академия- 2013”. Миналата година Петьо получи стипендия за отличен успех от Фондация „Сирак”. Бъдещият социален работник се оказа, че има и дар слово и бе удостоен с награда в категорията „Есе” на тема ”Чудото любов” в конкурс посветен на Деня на любовта, организиран от Младежки център– Хасково и РЗИ– Хасково. Тази година Петър получи грамота за отличен успех от директора на ПГЛП „Райна Княгиня”– гр. Хасково, а на 28 май т.г. бе поканен от президента на Република България Росен Плевнелиев в резиденция „Бояна”, заедно с други младежи абитуриенти в неравностойно социално положение по проект „Подкрепи една мечта”.

След кампаниите ни в помощ за децата от ДМСГД- Хасково, Вангел и дъщеричката му Ели и Руми и малката Аслъ, успяхме да върнем още една усмивка- тази на един млад човек мотивиран да продължи по пътя на учението.
Петьо завинаги напуска Защитеното жилище и заминава в посока Тракийски университет. Той изказва искрена благодарност към всички хора с добри сърца, които му повярваха и го подкрепиха и обеща, че успешно ще завърши висшето си образование! Пожелаваме му много здраве, успех в учението и в живота и много щастливи мигове!

Който има желание и възможност, може финансово да подкрепи момчето по следната банкова сметка:
Банка УниКредит Булбанк
IBAN: BG02UNCR70001522077571
Петър Ангелов Киряков


За контакт: Тук или на е-поща: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

НФМД, 01.08.2014г.


Приключила кампания!
Предвид неблагоприятни стечения на обстоятелствата се дистанцираме от лицето Петър Киряков!Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Взаимоотношенията в семейството и тяхнот...
Взаимоотношенията в семейството и тяхното влияние върху детето Детето и изневярата ...
Още  ]
Какво е нужно, ако искате да си осиновит...
Какво е нужно, ако искате да си осиновите дете І. Документи: І.1. Подава се заявление. Л...
Още  ]
Храненето в кърмаческа и ранна детска въ...
Храненето в кърмаческа и ранна детска възраст Храненето в кърмаческата и ранната детска възраст е...
Още  ]
Наркотиците
Наркотиците Наркомании в детството и юношеството Наркотиците - Да НЕ обричаме бъдещето си на прова...
Още  ]
Детската лингвистика и езиковото обучени...
Детската лингвистика и езиковото обучение Осъзнаването на езиково явления е процес с изк...
Още  ]
  Моето Дете