Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Правилно ли се изразяваме? 27 01 2021      
 
Оценка: / 0
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Правилно ли се изразяваме?
Страница 2
Страница 3


Да търсим и откриваме позитивното в хора, случки и събития...

В живота ни се случват различни събития, случки и срещи с хора, които предизвикват и оставят различни емоции в нас…. от радост до разочарование, от очаквана и таена надежда до предателство и огорчение…. Едните оставят дири, в сърцето ни, към които винаги в определени моменти се връщаме, като спомен мил и черпим от тях и вдъхновение и сили и ни става някак си нежно и уютно да си спомним за тях…и си казваме, колко е красиво да се случи точно на мен и си пожелаваме тихичко на ум отново да изпитаме подобна радост и щастие..Друга част искаме да забравим, защото споменът за тях отново и отново предизвиква болка, гняв, разочарование….и негативни емоции, които отключват и страх и общо неразположение, все неща, които объркват още по-вече човека и му пречат да бъде адекватен към обстоятелствата в дадения момент…..и пречат при взимане на решения.
И отново всеки сам решава- какво и защо да помни и кое да забрави и да иска да освободи Душата си от товара на негативното и отрицателното- които са отрова за Мира и Хармонията на Душата.
Пътят на всеки един от нас е осеян с множество капани и препятствия-едни ги приемат ,като предизвикателство, и всякак се опитват да преминат през него и да продължат напред, и така да се учат от уроците на живота и други, които постоянно обвиняват Съдбата -”защо все на мене ми се случва” и стават раздразнителни, агресивни, непълноценни и обвиняват хората, около тях или постоянно търсят причини извън самите тях….и превръщат общуването и отношенията с околните в товар, който тежи и на двете страни.
А колко отговори, решения и причини са скрити в тези предизвикателства., които се превръщат в коректив, в двигател и нов мотив, да надграждаш , да трупаш опит, който винаги ще те носи към нови успехи, радости и още –по смели предизвикателства. Ако съумеем въпреки, болката ,която изпитваме, въпреки разочарованието от несбъднатите очаквания– да забележим всички тези положителни неща-неминуемо ще сме благодарни на съдбата, за точна тази случка , точно тази среща с конкретния човек ,за точно това събитие- защото ще сме взели поука и преминали успешно през поредното изпитание…и знаейки, че това не е последното изпитание или препятствия и, че ни чакат още много такива –но вече по-опитни, по търпеливи по адекватни в търсенето на начини и решения за тяхното преодоляване. И може би, когато чуваме често да казват - няма случайни неща- да направим онова пътуване-към себе си- да чуем вътрешния си глас, ехото на спомените, които ще ни накарат да откриваме и в собствения си живот поредица от хора ,събития и случки –които са ни научили на нещо, които са ни изпитали за нещо и които са ни направили по силни и мъничко по мъдри и добри….!!!

Н.Карагьозова


 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Разглезването
Разглезването Разглезването може ли да се разглези бебето? Този въпрос възниква естеств...
Още  ]
Няколко полезни правила за бременните же...
Няколко полезни правила за бременните жени Свързаното с бременността увеличаването н...
Още  ]
Хомеопатичните лекарства
Хомеопатичните лекарства Какво е хомеопатия? Хомеопатия? Защо? Хомеопатия за деца Хомеоп...
Още  ]
Хидроцефалията се оперира
Хидроцефалията се оперира Хидроцефалия в детска възраст При no-големите деца повишеното въ...
Още  ]
Пазете бъбреците си, докато сте млади
Пазете бъбреците си, докато сте млади Бъбреците са органи без късмет и това не е шега...
Още  ]
  Моето Дете