Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Баща и дъщеря с помощи от първа необходимост 12 07 2020      
 
Оценка: / 2
СлабОтличен 
Баща и дъщеря с помощи от първа необходимост

Всички предметни дарения събрани в рамките на две седмици в ОУ "Св.Кирил и Методий"- Хасково, Клуб "Орфей"- Хасково, Община Хасково и ФБ групите "Сърцето на доброто" и "НФ Моето дете" днес бяха транспортирани в новото жилище на Вангел и дъщеричката му Ели за които ви разказахме преди време, благодарение на осигурените от приятелка на семейството транспорт и помощници. Кампанията "Помощ за Вангел и дъщеричката му Елисавета", организирана във Фейсбук от НФ "Моето дете" бързо набра скорост. След като Община Хасково настани семейството в ново жилище назря необходимостта от събиране на помощи от първа необходимост. Предметните дарения съдържат одеала и нова олекотена завивка, спално бельо, пердета, нови и запазени дрехи за бащата и детето, домашни потреби- чаши, чинии и други домакински и тоалетни принадлежности, трайни хранителни продукти, книги и играчки за Ели, мебели и др.

Дарители от различни градове се включиха в кампанията с колети до адреса на семейството или с парични помощи по посочената банкова сметка. Младеж докара от София събраните от ФБ групата "Сърцето на доброто" дарения, а доброволка всичко грижовно бе изпрала и сортирала. Ръководството на ОУ "Св.Кирил и Методий"- Хасково осигури безвъзмездно помещение в помощ на кампанията, като с труд се включи и доброволческата група към училището. Семейство от Хасково осигуриха помещение в кв."Орфей" в Хасково за набиране на помощи и дариха кухненска масичка и столове.

Други две семейства закупиха и дариха ново легло с матрак за Ели, пердета, разтегателен диван и хладилник. Осигурени са още един диван, готварска печка и ел.печка. Неразрешени нужди остават гардероб или малка секция, телевизор и уч. бюро и ако някой има на разположение, помощта му ще бъде безценна. До края на седмицата с помощта на приятели всичко в жилището ще бъде подредено, за да могат до дни бащата и детето да заживеят в новия си дом, обещаха организаторите. Днес Ели бе записана на училище в Хасково, а до началото на новата учебна година ще опознае града и ще се радва на своите нови приятели.

Много институции- Община Хасково, Социални грижи и други, всички регионални медии и обикновени хора се включиха в тази благородна кауза и показаха, че е вярна поговорката "Сговорна дружина планина повдига". Следващия етап от кампанията ще бъде насочен целево за събиране на средства за лечение и операция на Вангел, предвид сериозните му заболявания и влошено здравословно състояние. Благодарим, добри хора- познати и непознати, заедно можем, споделиха още организаторите! Специални благодарности отправиха и Вангел и Ели с посланието: "Нека не се изморяваме да правим добро!"

Следващият етап от кампанията е набиране на средства за операция и лечение на Вангел.

Банкова сметка:
ИНВЕСТБАНК АД
BG44IORT80311001470600
Вангел Ангелов Христов


Видео Тук.
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Първи юни- Международен ден на детето
Първи юни- Международен ден на детето Международният ден на детето е честван в много страни...
Още  ]
За какво плаче новороденото?
За какво плаче новороденото? Как да разберем защо плаче? Във всички случаи плачът д...
Още  ]
Детето и въпросът за смъртта
Детето и въпросът за смъртта Когато се появят въпросите за смъртта, защото някой близък ...
Още  ]
Рисувателните тестове за деца
Рисувателните тестове за деца- допълнителен елемент в психодиагностиката РИСУНКА- ТЕСТ Рисув...
Още  ]
Октомври - месец на оралната хигиена
  Октомври - месец на оралната хигиена От 1 до 31 октомври 2010 година ще се проведе стан...
Още  ]
  Моето Дете