Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Център "Прегръдка" 17 11 2019      
 
Оценка: / 9
СлабОтличен 

Център "Прегръдка"

В град Варна отвори врати Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с дисфазии на развитието и хиперкинетично разстройство на поведението „Прегръдка”

Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с дисфазии на развитието и хиперкинетично разстройство на поведението “Прегръдка” е специализирана социална услуга насочена към деца на възраст от 5 до 18 години с дисфазии на развитието и хиперкинетично разстройство на поведението.
Дисфазията на развитието представлява специфично разстройство, при което се нарушава формата, съдържанието и употребата на езика в различна степен и децата, страдащи от такова имат нарушени умения за разбиране на чуждата реч и за реализирането на собствена такава.
Хиперактивността е описателен термин, който се отнася до неуморяеми, много подвижни деца, които регулярно нарушават реда у дома си и в училище. Те имат слаб контрол над импулсите си, често демонстрират полярни настроения и неподходящ гняв и понякога са прекомерно жестоки. Тяхното представяне в училище се отличава с невнимание, дезорганизация, слаби паметови функции и лошо поведение. Те обикновено имат нормален или по-висок от средния интелект.
Център „Прегръдка” има за цел да създаде условия за интегриране, ефективно социализиране в училище и обществото и подпомагане на образователния процес на децата и учениците с такива нарушения, чрез индивидуални и групови занимания. Програмата на Центъра е съставена от специалисти на база най-новите методи и техники за рехабилитация на деца с дисфазии на развитието и хиперкинетично разстройство.
Занятията се провеждат индивидуално и групово и включват специализирани терапевтични сеанси като изобразително и приложно изкуство, кукло и приказкотерапия, фотография, зоотерапия и битови умения. За свободното време, отдиха и развлечението на децата се предвижда отбелязване на национални и религиозни празници, честване на рождени дни и именни дни, излети сред природата, посещения на културни мероприятия: кино, музеи, галерии и други, организиране на пикници и екскурзии и други.
Услугата за първите 30 деца, чиито родители /настойници/ имат адресна регистрация в община Варна е безплатна. Услугата се финансира от Община Варна.

Повече за Център „Прегръдка”, както и информация за записването, може да намерите на официалния му сайт: www.pregrudka.com или да получите на тел. 052 803904.
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Диабет при децата
Диабет при децата Детският диабет - един по-различен начин на живот Захарният диабет при децата ...
Още  ]
За и против Националната стратегия за де...
За и против Националната стратегия за детето 2019-2030г. Международен форум: Отвл...
Още  ]
Детският труд – възпитание или експлоата...
Детският труд – възпитание или експлоатация? Интервю с Наталия Кирова – главе...
Още  ]
Д-р Антония Кишева: Здравето и качествот...
Д-р Антония Кишева: Здравето и качеството на живот на пациента е приоритетна грижа! Разгово...
Още  ]
Отново на училище!
Отново на училище! Стресовете на първокласника Готово ли е детето за училище Първият учеб...
Още  ]
  Моето Дете