Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Бебетата имат нужда от ежедневни двигателни занимания 26 09 2023      
 
Оценка: / 2
СлабОтличен 


Бебетата имат нужда от ежедневни двигателни занимания

Понякога е почти невъзможно човек да разбере, какво му се прави на бебето. То лази като тромаво буболече, бърбори на бебешки език, гледа особено многозначително когато направи някоя беля или за секунди сменя усмивката със силен рев. Бебето има нужда не само от редовно хранене и родителска ласка, но и от сериозни умствени и опорно-двигателни упражнения. При това всеки ден.
Не става въпрос за нищо по-сложно и ангажиращо от една детска игра. Но човек трябва да има предвид, че на бебетата от 7-мия месец до годинката им е почти невъзможно да задържат вниманието си върху едно действие повече от 20 минути. Затова родителите трябва постоянно да проявяват въображение и да измислят нови и нови игралки- залъгалки.
Ето три, които със сигурност ще ви влязат в употреба.

Бебешка криеница

Между 8-9 месец при бебетата липсва разбирането за предметната установеност. Или с по-прости думи – за тях, когато един видим предмет бъде скрит или покрит, той спира да съществува. Това преходно състояние на мозъчната им дейност може да се опише и така: „Щом не го виждам, значи го няма“. За да се развива сравнително бързо и успешно умението да се приема неизменността на предметите е добре да си поиграете на криеница. Стоейки пред бебето закрийте с ръце лицето си и кажете: „Виждам те!“. Освен, че ще го разсмеете, ще го накарате да обърне внимание на факта, че дори в момента да не ви вижда, вие все още стоите пред него.

Огледалце, огледалце

Човешкото лице и изражение пленяват бебетата и това е причината те да намират за ужасно забавно и интересно да се гледат в огледалото. Оглеждането действа успокояващо, така че, ако бебето се разсърди и разплаче, го заведете пред огледалото и започнете да правите смешни физиономии. Ни звук повече, ни стон.

Домашен помощник

Макар и символично, включвайте малкото дете в домашната работа – сгъване на дрехи, пускане на пералня, миене на чинии и т.н. Нека се чувства като част от всичко, случващо се вкъщи. Така ще се сближи не само с вас, но и с предметите и функциите, които те извършват. Пък и е забавно да разгъваш и размяташ дрехите, които мама току що направи на красиви еднакви, добре сгънати купчинки.

Източник: www.sanus.bgКоментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Дали да изпълним писмото до Дядо Коледа?
Писмо до Дядо Коледа Писмата им до Дядо Коледа са готови отдавна. Те ги знаят наизуст, но д...
Още  ]
За детската мастурбация
За детската мастурбация Нормално ли е това? Ако да, в каква възраст и с каква честота? Подс...
Още  ]
Как да лекуваме сами детето си
Как да лекуваме сами детето си Като се изхожда от теглото, децата в училищна възраст трябв...
Още  ]
Плачът - всичко друго, но не и полезен з...
Плачът - всичко друго, но не и полезен за дробовете! Плачът не е полезен за дробовете на бебе...
Още  ]
Детските рисунки
Детските рисунки Как рисуват нашите деца Изобразителното изкуство и интелектуалното възпитание ...
Още  ]
  Моето Дете