Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Отново деца се отровиха с лекарства в същата детска градина в "Лозенец" !? 19 04 2024      
 
Оценка: / 0
СлабОтличен 

Отново деца се отровиха с лекарства в същата детска градина в "Лозенец" !?

На 28 ноември, миналата година, 14 деца бяха приети в
На 29 януари вечерта в детската токсикология на "Пирогов" са постъпили две 4-годишни деца със съмнение за отравяне. Взети са им кръвни проби и след анализ е установено наличие на лексотан. Веднага са уведомени компетентните органи, защото децата са от същата детска градина в кв. "Лозенец", от която на 28 ноември 2007 г. постъпиха 18 деца с картина от тежко отравяне. 14 от тях бяха оставени на болнично лечение. На 28 ноември, миналата година, 14 деца бяха приети в Института за спешна помощ "Пирогов", след като се бяха натровили с транквиланти и медикаменти срещу високо кръвно. Всички деца са 4-годишни и са от една група от 11-а Целодневна детска градина в столичния кв. "Лозенец". Децата са били натровени с нефидипин, диазепам и лексотан, уточни тогава д-р Анета Хубенова, началник на Клиниката по детска токсикология в лечебното заведение. Осем от децата бяха постъпили в лечебното заведение вечерта в деня на инцидента, а през нощта още шест, уточниха през ноември от Националния медицински координационен център. Всички деца са били с еднакви оплаквания - замайване и омаломощеност. Други четири деца са били прегледани, но състоянието им е позволило да не бъдат оставяни под лекарско наблюдение в болницата. МВР тогава разследва как точно е станало отравянето. През цялата нощ от полицията бяха разпитвали директора и персонала на детската градина. Веднага, след като се разбра за инцидента Столична община съобщи, че ще разследва инцидента. В резултат на сериозния инцидент със здравето на децата на директорката на 11-та детска градина в "Лозенец", след месец - през декември, беше наложено административно наказание "забележка". Събраните доказателства тогава при разследването стигнаха до заключението, че е проявена небрежност на някоя от възпитателките в детската градина. Пострадалите деца се възтановиха бързо под грижите на лекарите в "Пирогов". Но сегашния случай, повторение на предишния инцидент, макар и с по-малко деца показва, че ситуацията в детската градина в кв. "Лозенец" не е до край разследвана и променена. Освен това прави впечатление, че двете деца са отново 4-годишни, както пострадалите преди, т.е. от същата група.

Източник: actualno.comКоментари
Написано от petrovaana на 2008-02-04 08:26:09
:? Ами, ако проблема не се крие в детското заведение ????? :?
Написано от Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите на 2008-02-04 13:40:07
може би наистина проблемът трябва да се търси извън детската градина
!?
Написано от Мариана Тодорова на 2008-02-04 14:55:36
Ами ако се крие точно в детската градина?!
Написано от petrovaana на 2008-02-05 10:44:23
Мисля, че такава "небрежност" колеги небиха доруснали да се повтаря . Свикнали сме да обвиняваме за всичко учителите, а седнахме ли да поговорим с децата си ??? Аз съм учител в детска градина, знаете ли понякога с какви "играчки" идват сутрин децата, взети тайничко без мама да види !?

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
За детските капризи и кризи
За детските капризи и кризи {mospagebreak} Често се случва така, че тихото и послушно дете д...
Още  ]
Първи юни- Международен ден на детето
Първи юни- Международен ден на детето Международният ден на детето е честван в много страни...
Още  ]
"Прозрачни сьдби”- филм- послание кьм мл...
"Прозрачни съдби”- филм- послание към младите Приключиха снимките на най-...
Още  ]
Диабет при децата
Диабет при децата Детският диабет - един по-различен начин на живот Захарният диабет при децата ...
Още  ]
Привързаното родителство- изкуството да ...
Привързаното родителство- изкуството да отгледаме щастливи деца Какво е Привързано роди...
Още  ]
  Моето Дете