Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Бременна съм, не съм бременна!? 12 07 2020      
 
Оценка: / 2
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Бременна съм, не съм бременна!?
Страница 2
Страница 3
Страница 4
Страница 5
Страница 6
Страница 7
Страница 8
Страница 9
Страница 10


Планиране на бременността

Планирането на бременността е особенo важно, тъй като съществуват фактори, които могат да окажат влияние върху бъдещото развитие на плода. Тъй като най-важните органи на плода се оформят през първите три седмици от неговото развитие, той може да бъде наранен именно през този период. Ето и някои от тези фактори:

- стилът на живот;
- възрастта и здравето на родилката;
- наследствените болести и вродените аномалии;
- единството между родителите. То афектира състоянието на майката по време на бременността.
- изненадващи обстоятелства.

Признаци за бременност
Вътрешният инстинкт се оказва много силен показател за наличие на бременност, но той не е единствения. Наличието на някои от описаните по-долу признаци могат да бъдат евентуални показатели за настъпването на бременност:
- пропускане на менструация. Това е най-сигурният показател за наличие на бременост, но може да те подведе, ако имаш нередовен месечен цикъл.
- прекомерна умора или слабост, в повечето случаи перманентна;
- чувство за болка в областта на гърдите, а също и гадене и повръщане;
- резки емоционални промени; необичаен глад, понякога за необичайни неща, а също и развиване на различен усет за храните;
- често ходене по малка нужда, а също и засилване на обичайното влагалищно течение. Поради появата на хормона на бременността в урината след зачеването, днес лесно може да бъде потвърдено нейното наличие. Първата стъпка е да си закупиш тест за бременност от аптеката – съвременните тестове гарантират успешно разпознаване на бременността повече от 90 %!
Използването на тест за бременност е елементарно – лентичката (съдържаща различни химикали) се смесва с първите капки от първата сутрешна урина. Ако е възникнала бременност, на лентичката се появяват две червени линийки. В този случай ще трябва да си запишеш час при генеколог (ако вече нямаш свой личен), с който ще се консултираш и който ще следи за нормалното развитие на плода.

Изчисляване на термина
Средната продължителност на бременността трае около 40 седмици, но това невинаги е задължително и тя варира между 38 – дори до 42 седмици. Тъй като предполагаемият момент на зачеване е овулацията, терминът на бременността ще бъде равен на 266 (средната продължителност на една бременност) + 14 дни след първия ден на последната редовна менструация.

Подготовка за родителството
Родителството не е просто функция, необходима за продължаване на рода – то е привилегия. Също така родителството е предизвикателство, отговорност и изисква плащането на скъпа цена. Все пак, ако изпитваш в себе си съмнения в това дали ще се справиш знай, че не си единствения – родители винаги е имало и ще има, а освен това никога не е късно, за да се обучиш.

Родителството се крепи на два камъка:
1. Принципи;
2. Интуиция.

Повечето родители (надяваме се, че ти не си от тях) не търпят поучения – те разчитат на собствената си интуиция. Някои успяват. Повечето обаче са провалят, понеже са пропуснали да градят родителската си кариера приоритетно на принципите. Всеки ученик има нужда от учител; всяка изгряваща звезда има нужда от добър мениджър – така и родителят има нужда от практичното знание и нужния инструментариум, за да бъде успешен.

Д. Петкова
Източник: http://semeistvo.bgКоментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте. 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Татко забравя
Татко забравя Родителите често се изкушават да упрекват децата си. Сигурно очаквате да кажа д...
Още  ]
Изкуството възпитава добродетели
Изкуството възпитава добродетели Интервю с г-жа Златка Тимонова- гл. художествен ръководител ...
Още  ]
Телевизията и децата
Телевизията и децата Възпитанието на децата и медиите Как телевизията влияе на вашето дете?...
Още  ]
Да изучим емоциите си и да знаем как да ...
Да изучим емоциите си и да знаем как да се справяме с тях! Интервю с Мадлен Алгафари ...
Още  ]
Трудната възраст
Трудната възраст "Трудната възраст" на подрастващите създава много главоболия, к...
Още  ]
  Моето Дете