Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта 29 10 2020      
 Международна конференция „Нови медии, нови наркотици, нови зависимости” по проект "Пристрастени към живота- 26.11.2010 г.
Какво представляват амфетамините
Амфетамините и семейството
Речник на най- използваните термини

Image

Проектът "Пристрастен към живота" представлява международна информационна кампания за превенция и намаляване на рисковете, свързани с употребата на амфетамини. Идеята на кампанията е да привлече вниманието на младите хора към рисковете, до които води употребата на амфетамини без "досадни проповеди" като ги информира и провокира сами да разпространяват информация помежду си. На 26 ноември 2010 ще се състои заключителната международна конференция „Нови медии, нови наркотици, нови зависимости”. Конференцията ще събере експерти от цял свят, които ще обсъждат теми, като: увеличаване употребата на синтетични наркотици сред младите хора, ролята на медиите при отразяване на проблемите; добри европейски практики в областта на превенцията и решаване на проблемите с разпространението на наркотици сред младите хора, и др.
Напиши коментар
 

Сдружение "Майки срещу дрогата": Отърсете се от ненужния срам и не носете сами болката си!
Image

Сдружение „ Майки срещу дрогата” е регистрирано през март 2004 г. в Пловдив, основатели са Веселина Божилова, Елка Паникян, Мариана Наумова и Мариана Ангелиева. Още в самото си начало се събират над 30 родители на наркозависими деца, предимно майки, които започват редовни срещи всеки четвъртък.
Напиши коментар (3 Коментари)
 

Към вас родители! Възможни симптоми при употреба на дроги.

Image


Трудно е да бъде разпознато епизодичното, а дори и редовното приемане на дроги. Уважаеми родители, без да са задължителни и категорични, ето някои белези във вида и поведението на децата Ви , на които следва да обърнете особено внимание: нездрав вид, бледност; безсъние или повишена сънливост, силна раздразнителност, агресивност или пълна апатия;
  • вълчи глад или апетит;
  • болки, сърбеж, гадене, дразнимост от светлина;
  • треперене на крайниците;

Напиши коментар
 

Детският учител трябва да има призвание за това!
Image
Интервю с Красимира Тодорова- директор на ОДЗ № 2 "Знаме на мира"- гр. Балчик

Ако зависи от Вас какви промени бихте предложили в предучилищното образование в България?
- Ако все пак нещата поне малко зависеха от мен то бих предложила на МОМТ да бъде изградена стратегия за пълното обхващане на децата от 3 годишна възраст до постъпването им в І- ви клас в безплатно предучилищно обучение. Така ще се реши проблема донякъде с деца от двуезични и другоезични семейства, които имат затруднения в общуването си на български език.
Напиши коментар
 
Когато детето проговори
Image
Първата разбираема дума от иначе объркания и неясен детски речник винаги е съпроводена с огромна радост. Майчиният възторг надминава всякакви граници - та нали за нея се отнася тази толкова чакана думичка, а бащината гордост бързо става достояние на всички обкръжаващи. Често обаче ликуването бързо бива заменено от съмнение, особено ако след година-две детето все още бъбри на "свой" език и изпитва затруднения при произнасянето на някои звуци.
Как да овладеем ситуацията?Преди да се събере семейният съвет за да реши има ли нужда детето от специални занимания с логопед, на всяка цена трябва да се запознае с речевите норми за всяка възраст.


Напиши коментар
 

Как да ги научим да се обичат ?

Image

По-големите и по-малките деца в семейството рядко живеят в мир и любов и по-често се борят ожесточено за пространство, вещи, родителско внимание. Ако липсват конкретни възпитателни действия взаимното им неприемане може да стигне до ненавист с всички произтичащи от това последствия, понякога доста сериозни. Как да ги научим да се обичат взаимно?

Продължението ТУК...Напиши коментар
 

 

Октомври - месец на оралната хигиена

Image

От 1 до 31 октомври 2010 година ще се проведе станалият традиционен "Месец на оралната хигиена" в България. В инициативата ще се включат доброволно 1000 зъболекари от цялата страна, които ще предоставят безплатни прегледи на своите пациенти - както деца, така и възрастни. Тази година мотото на програмата е "0 (нула) проблеми в устната кухина. Инициативата е на Български зъболекарски съюз (БЗС) и "Колгейт Палмолив Адриа".

Продължението ТУК...

 


 


Напиши коментар
 
Отново на училище!
Стресовете на първокласника
Готово ли е детето за училище

Image

Първият учебен ден е очакван с вълнение не само от първокласниците, но и от техните родители. Свързан е с приготовления и емоции доста преди да удари първият учебен звънец. Затова, за да си спестим нервите и неприятните емоции е по-добре да се приготвим от по-рано за него, тъй като всъщност има толкова много неща, които трябва да се купят, направят и приготвят. Какво да направите, за да подготвите детето в последните дни преди старта на учебната година за по-добрата му кондиция?
Напиши коментар
 

Да се учим да говорим правилно

Image

Настоящата рубрика е ориентирана към всички нас, които искаме да се учим да говорим правилно. Едва ли има човек, който не допуска грешки в речта си. Било то незнание, престараване, или лоши модели на подражание. С тази рубрика се надяваме да обогатим, и най-вече да прилагаме удачно правоговорните норми в родния ни език. Рубрика за малки и големи, а или ъ, о или у, какво знаем за я, ю и щ и още...

Продължението ТУК
Напиши коментар
 
Позволете на детето си да бъде себе си!
Image

Интервю с Красимира Парашева- психолог

Какво трябва да знае всяко семейство решило да осинови дете?

Много хора смятат, че ако едно изоставено дете бъде осиновено в много ранна възраст, то не преживява раздялата с биологичната си майка травматично.Пренебрегва се факта, че раждането е кулминацията на едно невероятно преживяване, продължило 40 седмици. Дори и детето да няма съзнателни спомени от разкъсването на връзката с биологичната майка, то преживява силна травма, която се запечатва на клетъчно ниво и накърнява фатално способността му да се довери и да обича някой друг.
Напиши коментар (4 Коментари)
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 101 - 110 от 406
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
ЕМО културата
Детската депресия, като култ в ЕМО културата Психологически аспекти на девиантното поведение при ма...
Още  ]
Значение на храненето на жената по време...
Значение на храненето на жената по време на бременността Хранене и бременност Бременността...
Още  ]
Здравния риск за децата при нередовно и...
Здравният риск за децата при нередовно измиване на ръцете Въпреки широката практика на зан...
Още  ]
Бременност и повръщане
Бременност и повръщане Бременността и сутрешното гадене Токсикоза при бременност Повръщ...
Още  ]
Въображаемият приятел
Въображаемият приятел Според изследвания на психолози, около 2/3 от децата си създава...
Още  ]
  Моето Дете