Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Грип 12 08 2020      
 
Оценка: / 3
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Грип
Страница 2

Летен грип

Последствията от летния грип са не по-малко опасни. Особено са застрашени децата.
Най-често в съзнанието на хората думата грип се свързва със зимата,болки в ставите и мускулите, дразнеща кашлица, гадене и световъртежи. Освен обичайните грипни вируси през студеното време от годината съществуват и отделна група щамове които предизвикват заболявания от май до октомври. За разлика от зимния грип атакуващ дихателната и отделителната система, летните вируси увреждат основно стомашно-чревния тракт.
Последствията от летния грип за организма са не по-малко опасни от тези при другите разновидности грипни вируси.
Симптоми:
Началните признаци за развитието на грипна инфекция се изявяват в няколко основни симптоми.
Леко зачервяване на гърлото,повишаване на температурата до тридесет и девет градуса, но основните оплаквания идват от храносмилателната система.
Започват колики в стомашно-чревния тракт,отделяне на слузести изпражнения многократно през деня, повръщане на стомашен сок. Опасността тук идва от загубата на минерални соли и дехидратацията на организма, натрупването на токсини от дейността на вирусите. При хронично болни хора може да се стигне до тежка интоксикация, перитонит, преплитане на червата, възникване на хроничен колит.
Особено застрашена група са децата в ранна възраст които бързо се обезводняват, а и имунната им система все още не е формирана както при възрастните.
Предпазване:
За предпазване от вирусни заболявания през лятото не е достатъчно само спазването на добра лична хигиена и хигиена на храненето. Главният стопиращ фактор за всяка инфекция се явява доброто състояние на имунната система.А това нещо не може да бъде постигнато с медикаменти или при допускане на основни грешки в храненето.
Изключително значение за високото ниво на имунната защита имат
очистителните процедури за отделните органи и системи.

Много ценна храна за прочистване на кръвта е ЛЕВУРДАТА. Тя е разпространена в цялата страна и се използва до началото на юли. Растението не люти както хряна и чесновия лук, а има два пъти по-силно бактерицидно и антимикотично действие от тях. Съществуват и други средства с антивирусно и противопаразитно действие, но тяхното приложение е допустимо само след лекарски преглед.
Последствията от летния грип са не само за храносмилателната система , засягат се и ставния апарат , ендокринната система и формиране на траен имунодефицит. Това важи с най- пълна сила за децата до десетгодишна възраст и възрастните с дългогодишни хронични болести. Основната работа за лечение и профилактика на вирусните заболявания се насочва за стабилизиране на вътрешните резерви на организма.
Началото на един летен грип може да отключи скрити огнища на патология за които привидно здрав човек не подозира и изхода от да бъде тежък.
Компютърната ирисова диагностика остава най- бързия начин за откриване на подмолно течащите заболявания и доказване на склонноста към определени болести. Вирусната инфекция в чревния тракт при отслабен организъм отваря път за бактериални и гъбични зарази-салмонела, дизентерия, кандидоза. А тяхното лечение е много по-трудно от профилактичните мерки по отношение на летните вируси.

Д-р К. Николов
Източник:www.dar-center.com


Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте. 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Интервю с гл. ас. Йорданка Енева
Използвайте правилен модел на говор в семейството! Интервю с гл. ас. Йорданка Енева, препод...
Още  ]
Детето се учи да яде само
Детето се учи да яде само Ето през какви етапи нормално преминава детето - от 4 месеца до 4 ...
Още  ]
Интервю с г-жа Иванка Захариева
Мястото на педагогическия съветник или психолога се определя от обществеността Интервю с Ива...
Още  ]
Принадлежности за бебето
Принадлежности за бебето Къпане и повиване на новороденото Пригответе предварително всич...
Още  ]
Как децата разбират идеята за осиновяван...
Как децата разбират идеята за осиновяването в различните възрасти Как учат децата? Да знае...
Още  ]
  Моето Дете