Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Дили Бояджиева създаде собствена модна къща, с която иска да достигне до повече хора 20 09 2018      
 
Оценка: / 2
СлабОтличен 

Дили Бояджиева създаде собствена модна къща, с която иска да достигне до повече хора


Преди време представихме дизайнерката Дили Бозаджиева от Разград на читателите на moetodete.com с богатата палитра от теми и рядката техника, която използва за пресъздаване на света в своите творби и изделия. Дили рисува чрез вграждане на естествения материал върху бялото платно и техниките- иглонабиване и мокро плъстене на вълна. След няколко изложби у нас и в чужбина, тези дни Дили представи сред арт- средите и своя нов моден проект и марката с името „Dilly Bozz“.

Дили, честито! Реализира своята мечта - да имаш собствена марка. Разкажи малко повече за вълненията около идеята и усещането, което ти носи?
- Това наистина е моя отдавнашна мечта. Още като бях малко момиче винаги съм искала да бъда дизайнер на моя собствена марка. Но за да се случи това трябваше да завърша образованието си, което е със специалност „Моден дизайн“ и след това да поработя в такава фирма за да събера опит. След 14 години работа в тази сфера вече мисля, че дойде времето да създам своя собствена марка. Това ме кара да се чувствам оптимистично, особено виждайки интереса към моята марка.

Какви цели си поставяш с новите творчески изделия?
- Целите, които си поставям са изготвянето на цяла модна линия. Разбира се това няма да стане веднага, а ще се развива във времето. Сега пуснах серия от тениски с мои картини и виждам, че има голям интерес към тях. Хора, които нямат възможност да си купят моя картина, могат да си купят тениска с моя картина, чанта с моя картина и т.н.

Какво искаш да кажеш с творчеството си в артикулите, които предстоят да бъдат изработени?
- Да представям изделия, които ще докосват и ще създават емоция, това е което искам да предам на хората. Всеки носещ мое изделие трябва да се чувства специален и уникален. Със сигурност качеството ще е водещо при създаването на моите изделия.

Първите тениски с твоите картини по тях вече са изкупени…

- Да, това е така. Сега подготвям следващите модели на тениски, които ще бъдат изготвени. Интересното е че хората сами ми дават насоки и посочват какво искат да си купят, а аз винаги се вслушвам в тях. За което много им благодаря, както им благодаря също за подкрепата и вярата в моя проект.

До къде още искаш да стигнеш чрез твоето изкуство?
- До където мога. Ще опитвам и ще експериментирам с всички средства на изкуството. Всъщност това е още един начин да покажа на света изкуството и картините си.

Дили, на добър час и нека вдъхновението да бъде с теб!
- Благодаря ти за хубавата среща и разговор!

С Дили Бозаджиева разговаря д-р Н.Карагьозова-Нади
05.09. 2018г.,
Кубрат
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Пазете децата си от препаратите за чисте...
Пазете децата си от препаратите за чистене Знаете ли, че петдесет процента от смъртнит...
Още  ]
Международен младежки фестивал "Музите"
Международен младежки фестивал "Музите" Сдружение „Музите” и Община С...
Още  ]
Да укрепим имунната си ситема и да я под...
Да укрепим имунната си ситема и да я подготвим да посрещне студената и влажна зима Хрема и хомео...
Още  ]
Детските рисунки
Детските рисунки Как рисуват нашите деца Изобразителното изкуство и интелектуалното възпитание ...
Още  ]
Детето от 3 до 6 години
Детето от 3 до 6 години Афективно развитие На 3 години Слав е конформист. Той непрекъ...
Още  ]
  Моето Дете