Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Усещане за жена 14 08 2020      
 
Оценка: / 8
СлабОтличен 

Усещане за жена


ЖЕНАТA– любяща съпруга, всеотдайната и грижовна майка, любимата сестра, близката приятелка, авторитетната общественичка… Жената - нежността, красотата, добротата, любовта, вдъхновението в ежедневието и живота. Очарователни, умни и красиви. Те са ЖЕНИТЕ на Кубрат... Кои са те, как разбират мисията на майка, с какви чувства говорят за Жената, разказват в репортажа, подготвен специално за техния празник– 8-ми март.


Иванка Башева – нотариус, майка на три деца:
„БЛАГОДАРНА съм, че съм родена жена! На първо място защото емоциите, които изживяваме в моментите, в които даваме живот на своите деца не биха могли да бъдат заменени с нищо на този свят. С раждането на всяко едно от децата ми - чувствата ми за пълнота и смисъл на живота, красота и много любов и благодарност изпълниха всяка част от мен. На второ място: ние, жените притежаваме качествата - упоритост, последователност, търпимост, които ни дават вяра, надежда и смелост, калявайки волята си, за да не се отказваме от трудностите, които срещаме по нашия житейски път. На трето място, според мен жената е родена, за да обича и да бъде обичана. Това е кредо на всяко живо същество, но при жените е изразено с по-голяма сила и пъстрота. Любовта към децата ни, според мен е причината да се развиваме като личности, както в личен, така и в професионален план. Да даваш любов е смисъла на живота!”.

Бахтишен Османова – начален учител, общински съветник, майка на син :

„За мен най-важно е, че съм МАЙКА. Това ме прави силна като жена. Когато видя детето си, осъзнавам каква щастливка съм! Давам си сметка, че оставям след себе си частица от себе си, продължение на моите принципи, разбирания,ценности. Споменът за нас е в децата ни. Това е светогледът, който им помагаме да изградят. Така че, можеш да се променяш за много неща – за модата, за нещата, които харесваш, за музиката, която слушаш... Но става ли дума за ценности, трябва да си твърд като скала. Прави ме щастлива и следния факт – професията ми е свързана с деца, с която се чувствам още по-горда, като жена.”

Димитричка Недкова – директор на ЦДГ, майка на две дъщери и двама внуци:
„Горда, истинска и неповторима се чувствам с името-Жена. Жена- прекрасна дума. Чувството е зашеметяващо и разтърсващо. Жената е символ на силата, търпението, всеотдайността. Майката е носител на най-прекрасната любов на света. Да си майка не е само радост и щастие, но и голяма отговорност и грижа. Майката и жената винаги обичат предано и дълбоко. Тя е радостта и нежността в ежедневието ни.”

Маргарита Цанкова, пенсионерка, бивша учителка по български език и литература:
"Отговорност и гордост е да си жена. Благословия е да си жена. Съдбата ме е дарила с тази награда да мога както изисква женската ми природа да минавам през редица палитри на настроения и чувства. Била съм много пъти в ролята си на слабия пол и още толкова пъти силна в слабостта си. Да си жена е отговорност пред обществото, отговорност пред семейството, пред децата и самата себе си. Като жена аз винаги съм се стремяла да дам всичко от себе си и да създам уют и спокойствие на своите близки - да може моят съпруг да изпълнява своите задължения в работата си, да могат моите деца да учат и да творят спокойно. Като жена съм се стремяла неуморно да създам енергия и магия, която само влизайки в дома може да бъде усетена и изпитана. Щастлива и удовлетворена съм била, когато съм виждала радостните лица на най-милите ми хора. Виждала съм, че женското ми начало да закрилям, да се раздавам и да бъда всичко носещо надежда и обич е било сбъднато.”

Гюнел Фетта – медицинска сестра, майка на две деца-момичета:

„Гордост е да си жена - болка, саможертва, отговорност. Всичко това е Жената. Днес жената е съпруга, майка, приятелка и професионалист, която се стреми да се вмести удобно и без проблемни във всяко едно от тези амплоа, без никога да изневерява на женската си същност и природа и на чисто човешкото у себе си. Да си жена е болезнено и красиво, тъжно като блус и смело като битка. Да си жена е специална благословия и истинска привилегия…Чувството, когато две сърца забият в едно тяло е несравнимо! Да дадеш живот е най-великото нещо на този свят и само фактът, че ние жените имаме привилегия да го направим е достатъчен, да се чувстваме специални. Жена и майка, майка и жена…една несъкрушима сплав от болка, отговорност, саможертва и гордост., неизброими нощи и болезнени падания. Пазете я....!”

Ваня Петкова, педагогически съветник, майка на дъщеря:
„Усещането за значимост, признание и специално внимание ми дава самочувствие, че съм Жена. Жената е източник на живота, това е чувството за което си струва да живееш и да понасяш всички несгоди, за да дадеш живот, за да си жената-майка. Майката-най-отговорната мисия, която засилва чувството и силата от това усещане.”.

Северджан Акчова- специален и социален педагог, ,майка на двама сина:
“Жена - усещане за чувство за значимост, което се доближава до обективното възприятие на околните. При мен това чувство се захранва от любовта, семейството и приятелите. Признателният поглед на хората около мен, за които се радвам в професионален и личен план, ме кара да се чувствам силна като жена, майка и професионалист.”

Силвия Иванова, счетоводител, майка на едно дете:

„Да си жена е болка, саможертва, отговорност, гордост, щастие и радост! Да се опише жената, да й се даде определение - това означава да се опише живота, тя е източникът на самия живот. Но преди всичко е обикновен човек - тя обича, изпитва болка и разочарования. Тя е всичко в този свят! Тя е човек, майка, закрила и любима! Да си майка е нещо изключително, защото жената усеща как носи в себе си живот. Да си майка не е само удоволствието да виждаш как едно мъниче се превръща в човек - не! Да си майка означава да загубиш част от себе си, от свободата си и да се отнасяш с много отговорност към детето. Тази отговорност не е само да се грижиш за здравето му, а и да го дариш с любовта, която то заслужава Да си жена е прекрасно…”

Цветомира Русева, има козметичен салон, майка на две деца
:
„ Да си жеена и майка е равно на болка, саможертва, отговорност и гордост Усещането да си майка е неописуемо, вълнуващо, великолепно, несравнимо, уникално. Не стигат думите и тяхното съдържание, за да се опише едно велико чувство - да бъдеш родител. Такъв, който се ражда заедно със своето дете и се учи всеки ден заедно с него. Като майка се чувствам щастлива всеки ден с постиженията и усмивките на своите деца - подкрепям ги във всеки един момент. Като жена основната ми грижа и мисия е да създавам и съхранявам уюта у дома - това ме прави значима и силна.”

Величка Недялкова, застраховател, майка на две деца, има внучка:
„Същество – създадено да обича и да бъде обичано. Да създава уют и хармония с присъствието си. Велико чувство и усещане е да си ЖЕНА и МАЙКА, СЪПРУГА И ПРИЯТЕЛКА.”

Нуршан Халилова, старши учител, има син:
“Усещането да си жена е най- уникалното усещане! Жената е могъща сила, даряваща живот! Жената е любима, майка, сестра, приятелка, професионалист. Силни в своето безсилие, властни , горди, мъдри, умни, можещи, обичащи жените правят нещата по- добри, съвършени, карат ги да се случват. Жената е ВСЕЛЕНА!”

Айше Реджебова, търговец, собственик на магазин, майка на двама сина, щастлива баба на внук:
„Великолепие и щастие е да си жена. Да си майка- най-великото усещане за сила, способност, търпение, саможертва. Жената, като създание е красота, нежност, доброта– какво по хубаво от това, да правят и света около себе си такъв- красив и добър.”

Материалът подготви: Нади Карагьозова
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Кога детето за първи път да посети офтал...
Зрението на пеленачето. Кога детето за първи път да посети офталмолог? Как да опазим здрави очите на...
Още  ]
Наркотиците
Наркотиците Наркомании в детството и юношеството Наркотиците - Да НЕ обричаме бъдещето си на прова...
Още  ]
Акнето
За вас, тийнейджъри! Лекувайте акнето навреме За добрата полова култура Първо посещение при гин...
Още  ]
Детските страхове
Детските страхове Възраст – особености и характерни страхове: Първата година: Пре...
Още  ]
Предимства на кърменето
Предимства на кърменето Кърменето има предимства както за бебето и майката, така и ...
Още  ]
  Моето Дете