Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Общобалкански протест за правото на информиран избор за ваксинациите 27 01 2020      
 
Оценка: / 3
СлабОтличен 

Общобалкански протест за правото на информиран избор за ваксинациите се организира в България, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Словения и Хърватия на 10 май 2015 г. от 12:00 ч.В България събитието се организира от фейсбук група "За или Против задължителните ваксини".

Протестът се провежда във Фейсбук и навсякъде. По този начин всеки, независимо къде се намира в България или по света, чрез включване в това събитие, чрез използване на някое от изображенията на протеста на дреха, във фейсбук профила, на работното място, по улиците, на прозореца у дома и където намери за добре, ще заяви своя протест срещу задължителното ваксиниране и своето искане за право на информиран избор.

В град Пловдив, като част от общия протест, граждани – настоящи и бъдещи родители, ще се съберат в 12 ч. на площад "Джумаята".

Към 4 май 2015г. желание за участие в общобалканския протест за свободен изобр на ваксинации от България са се включили 3500 човека. До 10 май, когато е кулминацията на събитието, предстои броят на участниците да се увеличи.

Искаме право на избор за ваксините. Нашите деца са наша грижа и отговорност!

В съвременното развито общество правото на избор и неприкосновеността на личността са императив, докато у нас и в другите страни от Балканския полуостров по отношение на ваксинопрофилактиката подходът е авторитарен и противоречащ на гарантираното от европейското законодателство право на информация и избор. Законът за здравето подлежи на субсумиране под редица норми, те са от различен ранг. Конституцията на Република България, европейската Конвенция за правата на човека и Конвенцията за защита на правата на човека и на човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината, стоят над българския Закон за здравето, останал от тоталитарни времена, проформа напаснат впоследствие, но не изцяло към европейските актове и Конституцията.

Протестът е мирен граждански и надпартиен. Ако в деня на протеста станем свидетели на някаква форма на агресия, това ще са провокатори, които нямат нищо общо с нас и самия протест. Стоп на задължителната ваксинация!

Фейсбук група "За или Против задължителните ваксини"
e-майл: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

НФ "Моето дете" изцяло подкрепя правото на информиран избор при поставяне на ваксини и се присъединява към протеста!Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Често срещани проблеми при кърменето
Често срещани проблеми при кърменето Някои жени кърмят без проблеми, но при много кърмачки е...
Още  ]
Играта- светът на детето
Играта- светът на детето Надие Карагьозова- магистър по педагогика Доминираща дейност в ж...
Още  ]
Как да предпазим децата си от късогледст...
Как да предпазим децата си от късогледство? ...
Още  ]
Трафик на хора– сред основните теми в пр...
Трафик на хора– сред основните теми в превантивната програма на МКБППМН – Кубрат ...
Още  ]
Физическата грижа не е достатъчна за ра...
Физическата грижа не е достатъчна за развитието на физически и психически здраво дете! Из...
Още  ]
  Моето Дете