Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта В месеца на любовта с Меги Димчева от „Търси се” 22 10 2018      
 
Оценка: / 3
СлабОтличен 
В месеца на любовта с Меги Димчева от „Търси се”


Меги Димчева, екранната половинка на Нели Хаджийска от „Търси се”. Меги и Нели, Нели и Меги, с красота, чар и интелект от години успешно завладяват сърцата на хилядите свои гости, фенове и почитатели. Двете допълват прекрасно една друга. Преди време поканих Нели да си говорим за магията на любовта и родителството, в месеца на любовта Меги ще сподели с Вас какво мисли за приятелството, за общуването, нещо истински ценно, което свързва хората и превръща общуването им в красиво пътуване и откривателство.

Меги, кога приятелството е приятелство и с какво става ценно?

Когато бях дете с връстниците ми като, че ли се надпреварвахме кой ще има повече приятелки. Ревнувахме се една от друга, всичко беше на всяка цена. С годините човек много се променя – успява да оцени качеството, а не количеството. Приятелството е нещо много свято. То минава през слънце и през буря и пак оцелява. В едно приятелство хората се приемат такива каквито са и това е най-важното за мен- да ми позволят да бъда себе си и да ме обичат такава, каквато съм. Казват, че приятелството се доказвало в трудните моменти, но аз мисля, че то още повече се доказва в щастието ти. Трябва да усещаш и радостта, която прелива от приятеля споделяйки твоето щастие.

С Нели сте заедно от години, не сте само колеги. Свързва Ви и голямо приятелство, как го постигате?

Това е приятелство, което просто се случи. Не се замисляш трябва ли да се случва, ако се случи какво ще последва, то просто си тръгва отнякъде и продължава. Не си задаваш въпроса „Докога?“, а усещаш, че ще е завинаги. Така стана и с нас. Имахме общи мечти в началото, които се опитвахме да сбъдваме заедно. Различността в характерите също е фактор, който ни обединява, защото ние много се допълваме.

Общуването е полезно и приятно, когато….?


Когато ти носи любов и усмивка. Когато усещаш, че с другия се вълнувате един от друг и от това, което ви се случва. Когато ти носи уроци, когато те кара да израстваш и да се развиваш. Когато има какво да си вземеш от другия.

Хората, като че ли от ден на ден се отчуждават по-вече. Губи се все по-вече емоционалността между хората. Как мислиш само технологиите ли са виновни за това?


Въпросът за мен е от какво имаш нужда, защото технологиите никога не могат да заместят емоциите на живо, напротив в повече случаи те могат дори да ги объркат. Отчуждаването идва и от нашето ежедневие, в което не ни остава много време за самите себе си и да другите. Но смятам, че човек ако има желание, ако обича, ако има необходимост от някой ще намери начина и времето да си дава тези срещи и емоции.

Щастливо омъжена си, с какво те промени брака и къде е приятелството в него?

За мен близостта със съпруга ми е най-важна в брака ни. Доверието, споделянето, усещането на другия, мисълта за него с грижа , опората, която си даваме – това е, което крепи връзката между двама души и я прави незаменима. След брака си станах доста по-спокойна, по-търпелива, по-сигурна и уверена в себе си и още по-влюбена!

Свободното време е ползотворно когато…?

Когато е изкарано с любимите хора. За мен най-ползвотворното време е с моите племенници – Дамиан и Владимир, които ме изпълват с много щастие. Не бих заменила тези срещи за нищо на света, толкова се уникални и смислени. Обожавам и времето на пътешествия със съпруга ми и безкрайните разговори с близки хора.

Телевизията - мисия или съдба в живота ти?

Съдбата ми наистина е телевизия. Това е моята детска мечта и от 19-годишна работя в телевизия. Но мисията ми се нарича „Търси се“ – да покажеш позитивното, доброто и любовта на хората към родителите, съпруга, децата, колегите, да разбереш ценностите в живота и да се докоснеш до някой, който ще те обогати и теб самия.

За какво мечтае Меги?


Може да ви се стори странно, но мечтая за още хубави „търсения“….Искам „Търси се“ да е в ефир и да дава на нас и на зрителите още уроци по добрина и любов. Мечтая да далечни пътешествия и за хармония в семейството.

Прошката за теб е….?


Аз лесно давам прошка. Преди години не беше така, но сега мисля, че всеки е имал причина в определен момент да постъпи по опреледен начин и да те нарани. Прошката е трудна, но тя и победа над егото.

В „кошницата на надеждите” на Меги винаги ще има и раздава…?


Най-много има любов! Харесва и да я раздавам и да правя хората около мен щастливи. Още Има надежда за добро бъдеще и за срещи с още по-добри хора.

Всеки ден трябва да започне с…?

С добрата мисъл, че този ден повече няма да повтори и трябва да го изживеем по най-прекрасния начин.

И нека да завършим с твоето пожелание към читателите.

Винаги пожелавам трите най-красиви думи: Вяра, Надежда и Любов! Няма посмислено нещо от тях!


Въпросите зададе: Н. Карагьозова
Снимки (архив): М. ДимчеваКоментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Ранната превенция децата да не станат же...
Ранната превенция децата да не станат жертви или извършители на противообществени прояви Надие Ка...
Още  ]
Някои психологически аспекти на детската...
Някои психологически аспекти на детската престъпност Доналд Уиникът (обръ...
Още  ]
Национална петиция
Национална петиция за промени в детското здравеопазване! Отговори от МС и НС Законът...
Още  ]
Детските страхове и кошмари
Детските страхове и кошмари Силвия Кръстева- психолог и психотерапевт Детството е е...
Още  ]
Речево и езиково развитие
Речево и езиково развитие Как протича нормалното езиково развитие при децата? Онтогенеза н...
Още  ]
  Моето Дете