Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Тригодишна за първи път в живота си получи подарък от Дядо Коледа 24 03 2018      
 
Оценка: / 2
СлабОтличен 

Тригодишна за първи път в живота си получи подарък от Дядо Коледа


Тригодишната Аслъ, момиченцето на самотната майка Румяна, за първи път в живота си получи подарък от ръцете на Дядо Коледа. Коледното парти, организирано от дамския клуб към Национален форум „Моето дете”, се проведе в заведение на бул. „Раковски” в Хасково днес. Дамите бяха довели и своите деца, за да бъде празненство истински весело.

Коледните подаръци, разбира се, бяха осигурени от дамите от клуба, а в ролята на белобрадия старец безвъзмездно влезе Сашо Милушев, секретарят на читалище „Заря”. Малката Аслъ стискаше с все сила многобройните подаръци и сякаш не можеше да повярва, че всички те са за нея. Майката Румяна пък бе на седмото небе от щастие.

Съдбата на самотната майка, която живее в барака без прозорци, без вода и дори без нормален път до жилището, трогна Хасково в началото на тази година. Историята й бе разказана от eTV и Haskovo.net, а добрите хора не закъсняха да помогнат. През февруари в бедната къщурка на Румяна бяха донесени над 200 пакета с дарения – дрехи, храни, вещи за домакинството, дърва за печката. Общината също реагира и Румяна бе назначена на работа в „Екопрогрес”, макар и временно.

Тази Коледа донесе чудеса не само за малката Аслъ, майката Румяна наскоро бе назначена за постоянно на работа. Остава обаче големият й проблем, нерешим без съдействие от общината – жилище. За втора поредна година Румяна е подала молба за общинско жилище, защото бараката, в която живеят с Аслъ, е нездравословна, влажна и неподходяща за отглеждане на малко дете. Румяна се надява чудеса да стават не само по Коледа и в началото на следващата година молбата й да бъде удовлетворена. Така ще спести и няколкото километра пеша по калния сокак до най-близката детска градина. Сега го изминава по два пъти всеки ден, в мраз и жега, за да води малката на забавачка.

Днешното коледно парти не е първото чудо за малката Аслъ тази година. През юни дамският клуб организира в същото заведение празненство за рождения й ден. Тогава момиченцето за първи път в живота си научи какво е рожден ден и подаръци.

Малката вече има истински приятели. Майката Румяна също – дамите от клуба не я забравиха през годината и ще продължат да я подкрепят в трудния й живот на самотна майка.
Тодор Кръшков
Източник: www.haskovo.net
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Как детето ви да не страда, когато ви ня...
Как детето ви да не страда, когато ви няма за по-дълго? Някои родители не ходят на работ...
Още  ]
Тормозят детето ви в училище?
Тормозят детето ви в училище? Как да узнаете и какво да предприемете. Как родителите мога...
Още  ]
Коликите
Коликите Думата колики идва от гръцката дума kolikos, която означава болки в колона (част ...
Още  ]
Екологично възпитание на детето
Екологично възпитание на детето Дидактични игрови упражнения за екологично възпитание Доц....
Още  ]
Автономно изследване върху корените на н...
Автономно изследване върху корените на насилието в човешкото общество Насилието започва с викове, н...
Още  ]
  Моето Дете