Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Интернет и вашето дете 02 04 2023      
 
Оценка: / 5
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Интернет и вашето дете
Страница 2


Още за децата и Интернет:

Телевизията е сериозен здравословен проблем при децата.

Гледането на телевизия от малчуганите трябва да бъде съпътствано от предупреждение за вредата, която причинява, също както е с цигарите. Изследване показва, че гледането на телевизия може да доведе до напълняване, прекомерна употреба на алкохол и цигари, рисковани сексуални връзки, насилие и социална алиенация. Връзката между телевизията и насилието е толкова силна, колкото между тютюнопушенето и ракът на белите дробове. Американските деца над 8 годишна възраст прекарват почти толкова време пред телевизора, колкото в сън. 1/3 от децата под 6 годишна възраст имат телевизор в стаята си. И още по-лошо - тъй като всяко дете има мобилен телефон, това означава, че всяко от тях носи по един „телевизор" в джоба си.Ето и други открития свързани с гледането на телевизия:Прохождащите деца, които гледат телевизия повече от 2 часа дневно, са предразположени към напълняване на възрастта между 3 и 4 години. Всеки час, прекаран пред телевизора, увеличава погълнатите калории с 167, най-вече в газирани напитки, бонбони и полуфабрикати, най-вече такива, рекламирани по телевизията. Сред тийнейджърите, чиито родители не толерират секса в ранния пубертет, гледането на телевизия повече от 2 часа на ден почти гарантира, че те ще правят секс до 1 година. Играенето на видеоигри съдържащи насилие предразполага децата към използването на наркотици, алкохол и правенето на секс без презерватив, защото такива игри карат децата да пренебрегват собствената си и чуждата безопасност.

Източник: http://actualno.com

Интернет учи децата на социални отношения.

Вместо родителите да се опитват да отделят децата от компютъра, те трябва да разберат, че интернет общуването развива важни социални качества. Сегашните места, където излизат тийнейджърите като паркове и дискотеки, се считат за „опасни" или не допускат младежи там. И макар че има доста момичета, които да са били сексуално малтретирани след запознанства по интернет, все повече и повече от тийнейджърите търсят връзка със своите съученици в глобалната мрежа. Освен това всеки четвърти от американските тийнейджъри например има собствен „блог", който е добър начин да си водиш онлайн дневник и да се социализираш с хората от твоята възраст. Така младежите се учат да пишат и разкази, а приятелите им, които го посещават, имат възможност да правят критическо четене и да публикуват мнението си на страницата.В онлайн форумите подрастващите все по-често използват местоимението „ние", което говори за социализиране и идентифициране със средата.

Източник: http://actualno.com

Колко време може да прекарва детето пред компютъра?

Всяко дете задържа вниманието си различно време. За ориентир може да ви служи неговата възраст – обемът на вниманието расте с възрастта. Специалистите препоръчват дневното “екранно време” - общото време, прекарано пред телевизор и компютър - да не надвишава 1 – 2 часа. Ако е повече, то ощетява другите важни за развитието задачи като: хранене, спане, игра, разговори с възрастните и другите деца и т.н. За това избягвайте да стоите пред компютъра с детето повече от 30 минути без прекъсване, а в началото – дори повече от няколко минути. Прекратете веднага, щом се появят първите признаци на умора – детето спира да гледа в екрана, става неспокойно и започва да мърда, доспива му се и т.н.

Източник: http://marti-online.com


ДЕЦА В МРЕЖАТА
ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНО СЪРФИРАНЕ:

* Правило 1
Не споделяй лична информация за себе си или семейството си докато си онлайн, без разрешението на мама или татко.
* Правило 2
Внимавай какво казваш на хората докато си он-лайн.
* Правило 3
Участвай само в дейности в Интернет, които са ти разрешени от родителите.
* Правило 4
Никога не се срещай сьс свои Интернет приятели без съгласието на мама и татко.
* Правило 5
Внимавай, когато изпращаш лична информация за себе си или близките си по електронната поща.
* Правило 6
Прави разлика между реклама и развлечение.

Източник: kidsweb.mobikom.com


Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте. 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Емоционално развитие на детето
Емоционално развитие на детето ...
Още  ]
Главоболието при децата
Главоболието при децата Не подценявайте детското главоболие От главоболие не са пощаден...
Още  ]
Нравствено възпитание
Нравствено възпитание Семейство и възпитание Родител – Възрастен – Дете и моралните ...
Още  ]
Да изучим емоциите си и да знаем как да ...
Да изучим емоциите си и да знаем как да се справяме с тях! Интервю с Мадлен Алгафари ...
Още  ]
Умствено възпитание
Умствено възпитание Ако целта на възпитанието в древногръцкото общество е била калокагати...
Още  ]
  Моето Дете