Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Баща и дъщеря с помощи от първа необходимост 25 01 2021      
 
Оценка: / 2
СлабОтличен 

Баща и дъщеря с помощи от първа необходимост

Всички предметни дарения събрани в рамките на две седмици в ОУ "Св.Кирил и Методий"- Хасково, Клуб "Орфей"- Хасково, Община Хасково и ФБ групите "Сърцето на доброто" и "НФ Моето дете" днес бяха транспортирани в новото жилище на Вангел и дъщеричката му Ели за които ви разказахме преди време, благодарение на осигурените от приятелка на семейството транспорт и помощници. Кампанията "Помощ за Вангел и дъщеричката му Елисавета", организирана във Фейсбук от НФ "Моето дете" бързо набра скорост. След като Община Хасково настани семейството в ново жилище назря необходимостта от събиране на помощи от първа необходимост. Предметните дарения съдържат одеала и нова олекотена завивка, спално бельо, пердета, нови и запазени дрехи за бащата и детето, домашни потреби- чаши, чинии и други домакински и тоалетни принадлежности, трайни хранителни продукти, книги и играчки за Ели, мебели и др.

Дарители от различни градове се включиха в кампанията с колети до адреса на семейството или с парични помощи по посочената банкова сметка. Младеж докара от София събраните от ФБ групата "Сърцето на доброто" дарения, а доброволка всичко грижовно бе изпрала и сортирала. Ръководството на ОУ "Св.Кирил и Методий"- Хасково осигури безвъзмездно помещение в помощ на кампанията, като с труд се включи и доброволческата група към училището. Семейство от Хасково осигуриха помещение в кв."Орфей" в Хасково за набиране на помощи и дариха кухненска масичка и столове.

Други две семейства закупиха и дариха ново легло с матрак за Ели, пердета, разтегателен диван и хладилник. Осигурени са още един диван, готварска печка и ел.печка. Неразрешени нужди остават гардероб или малка секция, телевизор и уч. бюро и ако някой има на разположение, помощта му ще бъде безценна. До края на седмицата с помощта на приятели всичко в жилището ще бъде подредено, за да могат до дни бащата и детето да заживеят в новия си дом, обещаха организаторите. Днес Ели бе записана на училище в Хасково, а до началото на новата учебна година ще опознае града и ще се радва на своите нови приятели.

Много институции- Община Хасково, Социални грижи и други, всички регионални медии и обикновени хора се включиха в тази благородна кауза и показаха, че е вярна поговорката "Сговорна дружина планина повдига". Следващия етап от кампанията ще бъде насочен целево за събиране на средства за лечение и операция на Вангел, предвид сериозните му заболявания и влошено здравословно състояние. Благодарим, добри хора- познати и непознати, заедно можем, споделиха още организаторите! Специални благодарности отправиха и Вангел и Ели с посланието: "Нека не се изморяваме да правим добро!"

Следващият етап от кампанията е набиране на средства за операция и лечение на Вангел.

Банкова сметка:
ИНВЕСТБАНК АД
BG44IORT80311001470600
Вангел Ангелов Христов


Видео Тук.
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Липса на апетит при бебето
Липса на апетит при бебето Как не бива да се храни детето Независимо от причината, нико...
Още  ]
Как децата разбират идеята за осиновяван...
Как децата разбират идеята за осиновяването в различните възрасти Как учат децата? Да знае...
Още  ]
Разглезването
Разглезването Разглезването може ли да се разглези бебето? Този въпрос възниква естеств...
Още  ]
Хомеопатичните лекарства
Хомеопатичните лекарства Какво е хомеопатия? Хомеопатия? Защо? Хомеопатия за деца Хомеоп...
Още  ]
Раждането е съкровено духовно преживяван...
Раждането е съкровено духовно преживяване, а не болест В болничните стаи в Англия няма магарета...
Още  ]
  Моето Дете