Търсене:
 
      Начало 22 08 2018      
 
Оценка: / 1
СлабОтличен 
Има 90% шанс Кристиян да оздравее, ако събере нужните му средства

12-годишно момче от София се нуждае спешно от 50 хил. евро, за да продължи лечението си от злокачествено заболяване. Лекарите в Хановер, които са оперирали детето преди месец, твърдят, че ако терапията не бъде прекъсната, детето има над 90 % шанс да оздравее.

На 19 май тази година 12-годишният Кристиян се оплаква за пръв път от главоболие. Личната лекарка на хлапето предписала аналгин, но той не помогнал, разказва бащата Венелин Великов. Няколко дни по-късно състоянието му се влошило и се наложило по спешност да бъде приет в "Инфекциозна болница" - София.

Седмица по-късно детето освен че вече не може да се движи, изпада и в кома. Лекарите все още нямат диагноза, твърди Венелин. В първия работен ден след празниците, изпращат Кристиян и баща му на скенер в болница "Св. Иван Рилски". Преди да пристъпят към манипулацията обаче там питат "кой ще плаща", разказва потресен бащата.
Венелин не дава пари и след скенера за пръв път чува страшната диагноза "хидроцефалия", причинена от "тумор на епифазата". Следва спешно търсене на специалист, който да оперира Кристиян. Така стигат до неврохирург в болница "Св. Ана". Медикът, сочен за светило в областта, насрочва операция на мозъчната кора. Докато я подготвят обаче, детето получава гърч, който е животозастрашаващ в неговото състояние.

По думите на бащата, преди да започнат да правят операцията, са го привикали, за да му кажат, че преди да се отстрани хидроцефалията, трябва да се закупи, мозъчна клапа, която струва от 2 хил. до 4,8 хил. лв. Няколко дни след операцията Кристиян минава на скенер и никой не казва на родителите му, че клапата не работи. Повторен гърч изкарва истината наяве. Следва втора операция от друг хирург. Именно той насочва семейството към клиника в Хановер.

Медиците там са ужасени как заради липсваща техника, у нас се практикуват методи от XIX в. Успяват обаче не просто да сменят клапата, но и да извадят тумора, заседнал на 12 см. под главния мозък.
Сега Кристиян е добре и след като мине пълен курс на лечение с химио и лъчетерапия, има шанс напълно да оздравее, успокояват чуждите светила. А ученикът в столичното 123 СОУ, моли само за едно: "Моля ви, помогнете ми, искам пак да ритам футбол!"

Банковите сметки, чрез които можете да помогнете на Кристиян, са:


EUROBANK EFG BULGARIA

Swift: BPBIBGSF
Сметка в лева: BG 56 BPBI 7940 4065 1455 01
Сметка в евро: BG 38 BPBI 7940 4465 1455 01
Venelin Yordanov Velikov


Повече за Крис: Тук и на страницата във Фейсбук "Помогнете на Крис да се оправи"
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете