Търсене:
 
      Начало 20 07 2024      
 
Оценка: / 5
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Инициатива за промени в детското здравеопазване
Страница 2
Страница 3


Благодарим!

Национален Форум "Моето дете" благодари на всички организации, медии и над 5200 българи, подкрепили петицията за промени в детското здравеопазване, която е предоставена на вниманието на настоящото правителство, МЗ и компетентните органи. Щастливи сме да отбележим, че значителна част от нашите искания са изпълнени: Сменен е директорът на ЦФЛД д-р Добрев. На ход е създаването на "Фонд за трансплантации за органи", който ще подпомогне извършването на трансплантации на органи и стволови клетки на българи в чужбина в случаите, в които това не може да бъде направено в България и за който първоначално от бюджета ще бъдат отделени 5 млн. лв. От 2010 г. няма да има лимит за направления за прегледи при специалисти за децата до 18 г. и приоритет на МЗ ще бъдат детското здравеопазване и профилактичните прегледи на децата, като МЗ гарантира че средства за лечение на децата ще има. Дарителите ще ползват данъчно облекчение 50 на сто, ако дарението е в полза на Център "Фонд за лечение на деца".
"Всеки българин трябва да знае, че изпадне ли в беда, държавата веднага ще го посрещне!"- обеща в интервю пред БТв и "24 часа" премиерът Б. Борисов.
Приятели, всичко това ни кара да мислим, че това което вършим има смисъл и че с общи усилия всичко е възможно!


НФМД
20.12.2009 г.Коментари
han asparuh e vinoven......
Написано от Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите на 2007-12-10 11:14:38
naistina e taka ne moge edin antibiotik za sina mi koito e na 5god. da struva 18,5 lv i kapki i sirop za ka6lica eto ti 40 lv .a kakto vsi4ki znaem decata vse sa bolni prez zimata .a az imam 2.da ne govorim za bolni4ni i kak te gledat na rabota i se 4udiat za kakvo da te izgoniat.e goliam stimol da imame deca niama 6to?niama druga strana v sveta kato na6ata mila rodna strana,i sigurno HAN ASPARUH e vinoven za tova 4e ni dovel tuk ... iposle no ne na kraia.''6o se sramish da se nare4esh balgarin?''
na политиците не ги интересува
Написано от Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите на 2007-12-13 12:27:57
Как се гледа дете с 180лв?Какав стимул даВА Даржавата хората да имат пове4е от 1 дете,тези 180лв не стигат ?
Писмо до ОС на ЦФЛД
Написано от Мариана Тодорова на 2008-09-12 13:06:56
Писмо на екипа на "Спаси, дари на..." до Обществения съвет на ЦФЛД  
На 09.09.2008 г. екипът на "Спаси, дари на..." отправи покана за среща с Обществения съвет на Център "Фонд за лечение на деца" Причината е липсата на каквато и да е промяна в тромавите и непрозрачни процедури на ЦФЛД.  
До проф. Иван Черноземски 
Председател на Обществения Съвет 
Център фонд за лечение на деца в чужбина 
Копие до: 
Доц. Евгени Генев 
Член на Обществения съвет 
Елица Баракова 
Член и Говорител на Обществения съвет 
Д-р Николай Добрев 
Директор 
Център фонд за лечение на деца в чужбина 
 
Уважаеми господа, 
С настоящото писмо се обръщаме към Вас, по повод общото съгласие за промяна на част от процедурите на ЦФЛД, постигнато на срещата ни през месец февруари 2008 год. Тогава всички присъстващи се съгласиха с голяма част от предложенията на екипа на „Спаси, дари на...” и останалите заинтересовани страни да се подобри работата на ЦФЛД като се: 
* Оптимизират сроковете за взимане на решение и финансиране; 
* Създаде се регулярна практика за публичен отчет на решенията на Обществения съвет за взетите решения след всяко заседание; 
* Публикува се в сайта на ЦФЛД отчет за дейността на фонда и финансираните случаи през 2007 г. 
Тъй като до момента не виждаме промяна в работата на ЦФЛД, бихме искали да ви поканим на нова среща, в която да дискутираме реалните възможности за създаване на максимално ефективни работещи процедури, така че Фондът да постигне целите си. 
Ние, заедно с редица неправителствени организации, работещи в социалната сфера, сме готови да се обединим в работна група, която да иниициира и подкрепи подобен процес. 
С уважение: 
Екипът на „Спаси, дари на...” 
09.09.2008 г. 
гр. София 

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте. 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете