Търсене:
 
      Начало Зов за помощ Да помогнем ! 20 09 2018      
 
Оценка: / 35
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Да помогнем !
Страница 2
Страница 3
Да помогнем !
Само един месец имаме , за да спасим живота на Светльо !!!
Само месец живот остава на 7 годишния Светльо, смятат лекарите от университетската болница в Пловдив. Детето се нуждае от спешна трансплантация на костен мозък, за да се пребори с рядка и тежка форма на левкемия. Необходимите средства за операцията трябва да бъдат събрани до края на май, за да съхрани момчето шансове за живот.
Тежката диагноза Светльо научава на 15- ти октомври 2006-та тодина. Вече 6 месеца и половина Светльо е подложен на химиотерапия. 300 хиляди евро е необходимата сума за бъде извършена трансплантацията. Голяма част от парите ще бъдат похарчени за закупуване на присадка от Световната банка за донори. Това се налага, поради несъвместимостта на костния мозък на Светльо с този на родителите му. На Светльо може да помогнете като изпратите SMS на номер 13 65 и за трите мобилни оператора. На името на детето има и банкови сметки в евро и лева. Повече информация за заболяването и състоянието на Светлозар Асенов Чолаков ще намерите на редакционните ни телефони, на интернет страницата на телевизията, както и на сайта – www.save-darina.org
Кампанията , която инициираме в помощ на Светльо вече е подкрепена и от хасковските редакции на Дарик Радио, ТВ 7 , и двата регионални вестника Навинар юг и Хасковска Марица. Сигурни сме , че всеки от нас може да отдели поне един лев, за да спасим един детски живот!!!

;31.08.2007 г.
Източник: www.recaida.com


Коментари
Светльо е добре!
Написано от Мариана Тодорова на 2007-12-24 18:00:36
Светльо е добре! Възстановяването му продължава, макар и бавничко. Не вдига вече температура. Костномозъчната проба, взета в края на ноември, показва, че новият мозък "работи" задоволително. Лекарствата са му намалени наполовина. Вече трябва да излиза отвреме-навреме без маска навън, за да започне да си изгражда имунитет, но не в магазини, обществен транспорт и на детски площадки. С храненето все още положението е сложно. Няма апетит. Много храни са му забранени, а той (естествено ) иска точно тях. Но Светльо е умно и послушно дете и разбира защо не бива да яде вредни за здравето му храни. Храната му се приготвя само за едно хранене и после се изхвърля. Към края на март, когато ще са минали 200 дни от трансплантацията, ще има нова пункция. Ако всичко е наред, ще могат да си дойдат в България. Всички имате много поздрави от Вили и Светльо! Специални за д-р Стоянова и целия екип в Пловдив! И отново хиляди благодарности на всички дарители за това, че дадохте на Светльо шанс за живот! 
14.12.07 г. 
Спаси, дари на...
Молитва за чудо!
Написано от Мариана Тодорова на 2008-03-05 19:53:10
Молитва за чудо! 
В момента, в който четете тези редове Светльо се бори за живота си - там, в немската клиника, на хиляди километри от родината...Родителите му са на прага на силите си, отчаянието ги е стиснало здраво за гушата - самите доктори не могат да намерят обяснение защо детето е в кома вече няколко седмици и как да го излекуват. Няма по-верни думи от написаното преди малко от чичото на Светльо - Станко Калинов - в нашия форум: не ни остава нищо друго, освен да се молим да стане чудо! Аз не знам много молитви. Не знам и истинското име на Оня Там Горе. Но знам, че всеки от нас би дал мило и драго това чудо да се случи - Светльо да се събуди от комата и да възстанови пак предишното си здравослоно състояние! Да се смее, да се радва на живота - още дълги, дълги години! Да има своя шанс... 
НЕКА СВЕТЛЬО ДА ЖИВЕЕ! НЕКА НАШИТЕ МОЛИТВИ ДА НЕ ОСТАНАТ НЕЧУТИ! НЕКА РОДИТЕЛИТЕ МУ НАЙ-ПОСЛЕ СЕ УСМИХНАТ И СИ ОТДЪХНАТ! НЕКА НАДЕЖДАТА НЕ УМИРА!  
"Спаси, дари на...", 05.03.2008 г.
Молитва за Светльо !
Написано от dazi на 2008-03-06 08:29:38
Боже силний и милостивий. Който всичко нареждаш за спасение на нашия род! Смирено ти се молим: погледни усърдната ни молба и милостиво посети раба си Светьо, заради когото призоваваме името на Христа Твоего, и отпусни го с твоята благост и любов ! О Господи, Боже наш, молим те от душа и сърце: изцери всеки недъг на твоя раб Светльо болящ, и отдалечи от него всяка душевна и телесна болест ! Вдигни го Господи, Боже наш от болесния одър и го подари на светата Твоя църква здрав по душа и тяло , за да слави радосно, с добри дела и хубави думи името на Христа Твоего - с Когото си благословен заедно с пресветия, благия и животворящ Твой Дух, сега и винаги, и во-веки веков .Амин, амин, амин !  
 
Нека Господи да бъде по волята Ти ! 
Светльо си отиде!
Написано от Мариана Тодорова на 2008-03-10 23:27:15
Днес,около 12 часа на обяд българско време, Светльо напусна този свят. Няма подходящи думи за такива моменти. Няма и лек за болката. И Светльо го няма.Но светлият му поглед още боде душите ни. Ангелите вече са с един повече!Почивай в мир, мило дете!

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте. 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
  Моето Дете