Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Кога е време за второ дете в семейството 19 04 2024      
 
Оценка: / 1
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Кога е време за второ дете в семейството
Страница 2
Страница 3
Страница 4


Кога е време за бебе

Перфектният момент никога не настъпва, независимо за какво става въпрос. Когато говорим за идеалната възраст за забременяване, също изникват много удивителни, които променят наклона на везната. Да родим по-млади, за да ни е по-лесно да износим детето и да сме млади родители? Или да изчакаме да сме постигнали достатъчно в живота, да сме изградили кариера и финансова стабилност и тогава да си правим бебета?
6874_1.jpgТози въпрос е заставал пред почти всяка жена и всяка решава индивидуално кое е по-добре за нея.
Статистиката обаче показва, че с всяка година възрастта на първата бременност се увеличава. Докато преди двайсетина години жената раждаше почти веднага след гимназия, днес средната възраст на първата бременност в България е 28 години.
Проучвания сочат, че в по-развитите страни в Европа и в САЩ този „праг“ е още по-висок.
С напредването на медицината по-късната бременност крие много по-малко рискове в сравнение с миналите десетилетия. Въпреки това обаче бременност след 35-40 години може да предизвика усложнения, които да застрашат здравето на жената и на плода.
Каква е причината?
Чисто биологически жената е „най-годна“ за раждане във възрастта 20-30 години. Организмът ни има „запас“ от яйцеклетки, които с всеки месец намаляват, а тези които остават, остаряват заедно с нас. В началото на пубертета яйцеклетките ни са най-много, но тогава тялото ни не е достатъчно развито, затова най-подходящата възраст за забременяване и износване на плода е, когато физически жената достигне зрялост.
Процесът на бързото изчерпване на яйчниковия резерв започва около 13 години преди настъпването на менопаузата. За всяка жена това е строго индивидуално, но може да се каже, че след 35 годишна възраст забременяването става много по-трудно и рисково, въпреки че специалистите твърдят, че дори на 27 години броят на оставащите яйцеклетки е значително намалял.
Проучвания сочат, че едно 20 годишно момиче може да забременее за два месеца, докато една 406874_2.jpg
Въпреки че на 20 е много по-здравословно и медицински правилно да забременеем и родим, малцина са жените, които се решават на тази решителна стъпка. Истината е, че в днешно време майките на 20-22 години са станали такива по случайност, а не по собствени планове и желание. За да останем до край точни обаче, мнението на лекарите е, че пределната възраст да родим е 35 години, защото бременност след тази възраст крие много рискове.
годишна жена може да се налага да чака и пробва повече от 2 години. Това, разбира се, са просто цифри, които не могат да гарантират, че ще са верни за отделения случай и се счита, че е за жени без здравословни проблеми. От биологична гледна точка най-правилно е да си родим бебче до 27 годишна възраст.
Освен всички физиологични причини обаче, не бива да забравяме, че „време за бебе“ трябва да настъпи не само в тялото, но и в съзнанието и дома ни. Трябва да се почувстваме готови, да го искаме и да поемем отговорността да бъдем родители. А най-важното – за правенето и отглеждането на бебе обикновено са нужни двама. Добре е да са на едно мнение по темата „Кога е време за бебе“...

Източник: rozali.comКоментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте. 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Педофилията - “Убийцата” на детството!
Педофилията - “Убийцата” на детството! Педофилията е сексуално влечение , тр...
Още  ]
Да укрепим имунната си ситема и да я под...
Да укрепим имунната си ситема и да я подготвим да посрещне студената и влажна зима Хрема и хомео...
Още  ]
Сънят на бебето
Сънят на бебето Къде да спи бебето – отделно или при своите родители? Едно от н...
Още  ]
Генетична консултация
Генетична консултация Натрупаните през последните години познания от изследванията в обл...
Още  ]
ЧНГ
Честита Нова 2008- ма Година! Скъпи приятели и потребители, НФ "Моето дете" ви пожел...
Още  ]
  Моето Дете