Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Кога е време за второ дете в семейството 01 10 2023      
 
Оценка: / 1
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Кога е време за второ дете в семейството
Страница 2
Страница 3
Страница 4

Приказка за коремчето на мама...

Как да разкажете на малкото дете откъде се е появило?
Със сигурност на вашето дете ще му е интересно да разбере къде е живяло до срещата си с вас. Без смущение и срам, със спокойна усмивка и гордост, разкажете на вашия малчуган вълшебната приказка за неговия живот във вашето коремче!
Вероятно детето ще възприеме тази история с радост – като една вълшебна приказка, в която то е главния герой. Разкажете му как всички хора, които то познава и обича – таткото, бабите и дядовците и т.н. – са се зарадвали страшно много, когато научили, че това малко, добро и умно същество се е заселило във вашето коремче и как то е станало за него вълшебен и уютен дом.
Разказвайте на детето хубави, весели неща за онези времена – когато ТО е живяло там. Похвалете го и му благодарете за това, колко добре се е държало, колко послушно е било, как чудесно сте се разбирали... Разкажете му и за вас самата – за това как коремът ви е растял заедно с него, за вашите чувства, за радостта ви, за вълнението ви, за това как сте го очаквали, как сте му говорила и пяла песнички... Как сърцето ви е почувствало първите удари на неговото сърчице, как сте се радвали на първия удар на малкото краче и как сте го заобичала с цялото си сърце още тогава - преди да се е появило на белия свят.
После му разкажете за великия ден на срещата, когато то е излязло от корема-къщичка и първото, което е направило, било да заплаче. И как вие сте заплакала заедно с него - от щастие, разбира се! И непременно му кажете, как всички са го очаквали с нетърпение! На малчуганът ще му стане драго да се почувства толкова важен.
А ако вашето умно дете попита как се е заселило във вашето коремче, му кажете с гордост, че неговият татко е посял едно вълшебно семенце. Защо таткото? Ами защото това е работа на татковците, която те разбират и вършат с удоволствие и затова майките им се доверяват с радост.

Източник: www.tiabg.com

 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Подобряване плавността на говорния поток...
Подобряване плавността на говорния поток по метода на цветните асоциации върху музикални мотиви ...
Още  ]
Смисълът на привързаното родителство
Смисълът на привързаното родителство Наскоро се качих в едно такси заедно с 5-месечното ...
Още  ]
Отучване от памперс?
Отучване от памперс? Живеем в култура, която неизменно свързва бебето с памперсите. Св...
Още  ]
Децата и финансовата отговорност
Децата и финансовата отговорност Като родители за нас е твърде сериозно предизв...
Още  ]
Приказка за ненужната саможертва
Приказка за ненужната саможертва Просто и нагледно за това как ние самите сме готови да п...
Още  ]
  Моето Дете