Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта 20 07 2024      
 
За какво плаче новороденото?
Как да разберем защо плаче?
Image


Във всички случаи плачът дава сигнал за някаква нужда на детето.
През първите 3 месеца от живота си всички деца плачат много. Плачът е единствената възможност на детето да "каже" на майката, че не е добре. За формирането на благоприятното впечатление у детето за света, нито една негова молба не трябва да бъде оставена без внимание. Реакцията на майката трябва да бъде моментална - колкото по-бързо тя се притече на помощ, толкова по-малко страда нервната система на детето и толкова по-благоприятно е впечатлението, което то изгражда за новата среда.

Напиши коментар
 
Постоянните зъби на детето се появяват между 6 и 11-годишната му възраст
Image

Родителите са тези, които трябва да го научат да се грижи за зъбките си, навик който ще му остане за цял живот. Когато малкото дете расте идва един момент, в който забелязваме, че предните зъбки на долната му челюст, като че ли се клатят. Това е така, защото детето вече е станало на 6 години.
Напиши коментар
 
Първата детска четка влиза в употреба, когато поникнат 6- 8 млечни зъба
Image

Родителите трябва да превърнат миенето на зъбките в игра, която забавлява детето им.
Развитието на зъбите в човешкия организъм е съвкупност от множество сложни процеси, протичащи в строго определена последователност. Динамиката в развитието на зъбите започва с образуването на зъбния зародиш на временните зъби и завършва с окончателното кореново развитие на постоянните.

Напиши коментар
 
Какво ядем всъщност?
Image

В моето семейство се опитваме да се храним здравословно. Така мама казва, че ще сме по-здрави и аз наистина вярвам, че е важно. Питате ли се какво ядем всъщност? Да започнем с вредната храна, която се продава навсякъде. Най-вредните храни са: кренвирши, майонеза, безалкохолни напитки, бяла захар, сол, изкуствени подсладители, чипс, пържено, маргарин, вафли и други подобни, пастет, кетчуп, тестени соленки, бързи закуски, разтворими напитки, пушени меса, колбаси…
Напиши коментар
 
Детските страхове и кошмари
Image

Силвия Кръстева- психолог и психотерапевт

Детството е един от най-интересните периоди в живота на човека, и то не само за психолозите. През първите години, когато психиката на детето като гъба попива информацията от обкръжаващия го свят, в неговото подсъзнание се запечатват моменти, които впоследствие могат да намерят изражение в най-причудливи форми – от сънища до фобиите.
Напиши коментар
 
Днес е заключителният концерт на лауреатите на Международния младежки фестивал Музите в Созопол
Image

На 15 юли от 18 часа на летния театър Аполония в Созопол ще бъде заключителният концерт на лауреатите на Международния младежки фестивал Музите в Созопол. На тържествена церемония ще бъдат връчени наградите в категория музикално изкуство и купата „Гранд при” на фестивала.
„Музите” Созопол 2014 е място за срещи на различни култури и успешно вече ІХ години следва мисията си да подкрепя развитие на изкуството сред децата и младежите.Напиши коментар
 
ІХ Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите”
Image

Сдружение Музите и Община Созопол и партньорството на читалище ,,Отец Паисий"- Созопол организираха от 5 до 15 юли деветото издание на Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите”– Созопол 2014. Над 800 деца и младежи, обединени в близо 40 колектива от Украйна, Литва, Словакия, Беларус, Унгария, Молдова, Чехия, Русия, Латвия, Финландия, Хърватия, Румъния и България се потопиха в света на „Музите” и омагьосаха с чар, цветове и талант многобройните туристи и гости на Созопол!
Напиши коментар
 
IX Mеждународен младежки фестивал на изкуствата "МУЗИТЕ" 05 – 15 юли 2014 г.
Image

Созопол – столица на Музите


От 5 до 15 юли в Созопол ще се проведе деветото издание на един от най-атрактивните младежки фестивали – МУЗИТЕ. В продължение на десет дни Созопол ще се превърне в арена на музика, танци, театър, фото и приложни изкуства и нестандартни форми. Целта на организаторите от Община Созопол и Сдружение "Музите" е да осигурят достатъчно вдъхновяващи събития, които да стимулират младежкото творчество и изява, както и да провокират настроението на посетителите с алтернативни форми на развлечение.

Напиши коментар
 
Световна седмица на кърменето- 2013 "Подкрепа за кърмене: Близо до майките"
Image

Темата на Световната седмица на кърменето (1-7 август) през тази година е „Подкрепа за кърмене: близо до майките“, с акцент върху жените, които оказват подкрепа на кърмещите майки. Дори когато майките започнат кърменето с добър старт, все по-често в дните и месеците след раждането се оказва, че броя на кърмещите майки спада рязко, както и че бебетата не са изключително кърмени към 6-тия месец. Периодът, в който майките често нямат повод да посещават здравни специалисти, е времето, в което подкрепата на обществото за майките е от особена важност.
Напиши коментар
 
Как да кажем на детето си, че е осиновено?
Полезни съвети при разкриване на "тайната"
Проблеми на осиновяването

Image
Психолозите и психиатрите са единодушни, че на осиновените деца трябва да им бъде казана истината. Много осиновители се притесняват кога да кажат на децата си и как точно да им го кажат. В миналото специалистите съветваха осиновителите да казват на детето си, че е родено в тяхното семейство, с цел то никога да не разбере, че е осиновено. С неказването на истината обаче впоследствие се появяват редица проблеми, като например лъжата - детето се чувства излъгано и предадено именно от хората, които цял живот са го възпитавали в честност, откровеност и истина.

Напиши коментар
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 410
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Как да научим децата да различават добро...
Как да научим децата да различават доброто и лошото Възпитателните методи трябва да бъдат съобр...
Още  ]
За какво плаче новороденото?
За какво плаче новороденото? Как да разберем защо плаче? Във всички случаи плачът д...
Още  ]
Никне ни първото зъбче
Никне ни първото зъбче Прекрасно е когато в детската усмивка грейне първото зъбче. Обикнов...
Още  ]
Гените на мама или на татко?
Гените на мама или на татко? Само 3 черти се предават в наследство— общителност, двиг...
Още  ]
Естествена бебешка хигиена– с пелени ил...
Естествена бебешка хигиена– с пелени или без? За много майки понятието естест...
Още  ]
  Моето Дете