Търсене:
 
      Начало 19 01 2019      
 


Моето дете
от 0 до 18г.

Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г.


Сайт- форум "Моето дете" цели да постави проблемите свързани с отглеждането, развитието и възпитанието на нашите деца и възпитаници. Своите въпроси, мнения и опит споделят родители, педагози, специалисти и подрастващи.

 "Възпитанието на детето
започва преди раждането му."
Aристотел


 
Детските кошмари
Децата и тъмното
Как да победим страха от тъмното у детето

Image

Ако през деня децата се сблъскват с редица проблеми, то нощта също е част от денонощието, когато дребосъците могат да изпитат неприятни чувства и емоции. По принцип когато сме обезпокоени, изпитваме страх или преживяваме стресова ситуация, най-често споделяйки неприятностите с близък човек проблемите като че ли ни олекват. Но за малките деца, които още не са развили способността да се изразяват кошмарите може да са нещо ужасяващо.
Напиши коментар (1 Коментари)
 

От биберона до лъжичката

Image
Как лъжичката измества биберона?
Нищо не може да се сравни с щастието на майката да наблюдава как нейното бебе расте.
Особено през първата година - наддава на ръст и тегло с темпове, които никога няма да се повторят, започва да се усмихва, научава се да сяда, а не след дълго изненадващо се изправя, изрича първите срички, идва първото зъбче. Но за да се случи всичко това, бебето има нужда от нови хранителни вещества, които липсват или са в недостатъчни количества в кърмата или изкуственото мляко.
Напиши коментар
 
Таласемични синдроми
Image
Структура на нормалния хемоглобин
Хемоглобинът е хромопротеин, изграден от белтъчна съставка - глобин и хем-протопорфирин ІХ (съдържащ желязо). Молекулата на нормалните човешки хемоглобини е тетрамер, образуват от 4 полипептидни вериги - 2 a и 2 не-a. Всяка верига свързва един хем. У човека са известни 6 различни типа полипептидни вериги: алфа, бета, гама, делта, е-псилон и тета. Последните два се срещат само в ембриона. Глобиновата част се състои от 4 полипептидни вериги, 2 от които са с идентична последователност и подреждане на аминокиселините. Едната двойка алфа-вериги се състоят от 141, а другата, бета-вериги - от 146 аминокиселинни остатъци. При здравите хора наред с главната фракция HbA има още две второстепенни фракции: HbA2, състоящ се от 2 алфа- и 2 бета-вериги, и HbF, образуват от 2 алфа- и 2 гама-вериги.

Напиши коментар (1 Коментари)
 
Бронхиалната астма
Image
Бронхиалната астма е широко разпространено заболяване. Около 2-3% от населението в повечето страни на Европа боледува от бронхиална астма.
Болестта протича с пристъпен задух. Пристъпите се дължат на бронхиален спазъм, увеличен секрет и оток на бронхиалната лигавица. В началото се появява предасматично състояние, без типични пристъпи на задух. В следващия стадий настъпват характерните астматичи пристъпи, но те са редки и в междупристъпния период болните се чувстват добре. По-късно постепенно честотата и тежестта на пристъпите се увеличават и се увреждат други органи и системи.

Напиши коментар (1 Коментари)
 
Вирусни менингити
Image

Менингитът е възпаление на мозъчните обвивки. Той се причинява от вируси, бактерии, спирохети, гъбички, паразити, пряко дразнене на мозъчните обвивки от токсични вещества.
Вирусните менингити протичат като остро фебрилно /с повишена температура/ заболяване с менингеален синдром, с бистър ликвор /гръбначно-мозъчна течност/ и доброкачествен ход.

Продължението ТУК...

Напиши коментар
 

Вегетарианството и децата

Image
морковиВегетарианството и растежа на децата.
Доказано е, че децата, хранещи се с вегетарианска храна, се развиват нормално. Техният растеж протича нормално и се достига до нормален ръст. Трябва да се знае, че в днешно време, когато магазините предлагат огромно количество храни, не съществува проблемът за недохранване, а точно обратно – за прехранване.Напиши коментар
 
<< Първа < Предишна 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Следваща > Последна >>

Резултати 493 - 498 от 541
Google
 
Advertisement
 
ВРЕМЕТО
Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
Facebook
ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ
Advertisement
БАНЕР РАЗМЯНА
Наши партньори
Advertisement
Статистика
Потребители: 20752
Материали: 731
Връзки: 0
Кой е тук?
В момента 4 госта онлайн
  Моето Дете