Търсене:
 
      Начало 25 05 2019      
 


Моето дете
от 0 до 18г.

Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г.


Сайт- форум "Моето дете" цели да постави проблемите свързани с отглеждането, развитието и възпитанието на нашите деца и възпитаници. Своите въпроси, мнения и опит споделят родители, педагози, специалисти и подрастващи.

 "Възпитанието на детето
започва преди раждането му."
Aристотел


 
Родителство и брак – взаимодействие
Image

Изследователите отделят голямо внимание на намаленото удовлетворение от брака особено,сред жените,когато партньорите станат родители.Сред евентуалните причини за спада е половата диференциация и специализация,която съпътства родителството. По какъв начин родителството става повод за полова специализация в брака?Как половата специализация подкопава брачното щастие? И как се поддържа полово специализирано родителство по време на взаимодействието в брака?
Напиши коментар
 
Как да играем с детето през първата година от живота му
Image

Може да започнете още от самото му раждане.
Играчката служи за забавление и развлечение на детето и същевременно е средство за психическото му развитие. В първия месец от раждането, идеалната играчка за детето е ръката на майката. След това на детето могат да се предлагат различни ярки играчки, такива, които издават различни звуци, дрънкалки и т.н. Едномесечното бебе разглежда играчките, поради което те се поставят на висящи стойки, не по-ниско от 50-70 см. над гърдите на детето. За детето от два и половина до четири месеца, играчките вече трябва да се окачват по-ниско, така че то да може да се “натъква” на тях, правейки движения, както и целенасочено да ги достига и хваща с ръце.
Напиши коментар
 
Фамилна терапия – основни понятия и приложение
Image

Въведение
Фамилната терапия (ФТ) е психотерапевтичен метод, при който се работи с цялото семейство. Семейството може да се определи като група от хора, свързани помежду си с кръвна или брачна връзка или съжителстващи заедно. Този вид психотерапия е особено подходяща за преодоляване на брачни недоразумения и поведенчески проблеми у децата. Тя, също така, е и ефективен метод за работа при наличие на сериозни телесни или психични проблеми с хронично протичане, например: диабет, хипертония, астма, депресия, анорексия, зависимост към алкохол и психоактивни вещества и др.
Напиши коментар
 
8 факта за храненето на децата
Image

По отношение на храненето на децата си, родителите често подхождат неправилно. За да се разбере най-добре какво и по какъв начин яде детето, трябва да се знае физиологията на неговото развитие. Предлагаме ви няколко факти, които ще ви помогнат да разберете как растат децата и какво ядат в зависимостт от тяхното порастване.
1. След първата година растежът на детето значително се забява.
Напиши коментар
 
Как да говорим с децата за сексаРодителите са първите и най-важните учители на детето. От тях то получава първите си познания за обкръжаващия го свят - дали чрез книгите, дали чрез отговорите на множеството разнообразни въпроси, повечето от които сериозно затрудняват родителите. Един от най-коварните детски въпроси, провокиращи смут и разсейване у възрастния е : "Аз откъде съм се появил?" Ако вашият тригодишен син се интересува, защо ходи до тоалетната не така както ходят момичетата, можете да бъдете спокойни. Той се развива нормално за възрастта си и е любознателността му е в определените норми. От тази възраст децата обикновено започват да осъзнават разликите си на база половите признаци. Нека си послужим с един пример на обикновена ситуация - любопитното дете, чието внимание са опитвате да съсредоточите върху лиричния пейзаж, ви изненадва с въпроса: " А, какво правят онези кученца там и защо се качват едно върху друго?".

Напиши коментар
 

Децата и кухнята


Преди години беше традиция да се предават тайните на семейните рецепти съкровища от поколение на поколение и дъщерите да прекарват часове с майките и бабите си в кухните. Някъде между пристрастяването към видеоигрите, полуфабрикатите и микровълновите фурни и вечнозаетите родители и деца, домашните уроци по готвене изпаднаха от семейните занимания.Има много причини обаче да научите децата си да готвят.

Продължението ТУК...Напиши коментар
 
<< Първа < Предишна 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Следваща > Последна >>

Резултати 493 - 498 от 552
Google
 
Advertisement
 
ВРЕМЕТО
Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
Facebook
ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ
Advertisement
Advertisement
БАНЕР РАЗМЯНА
Наши партньори
Advertisement
Статистика
Потребители: 20752
Материали: 741
Връзки: 0
Кой е тук?
  Моето Дете