Търсене:
 
      Начало 19 01 2019      
 


Моето дете
от 0 до 18г.

Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г.


Сайт- форум "Моето дете" цели да постави проблемите свързани с отглеждането, развитието и възпитанието на нашите деца и възпитаници. Своите въпроси, мнения и опит споделят родители, педагози, специалисти и подрастващи.

 "Възпитанието на детето
започва преди раждането му."
Aристотел


 

Децата и кухнята


Преди години беше традиция да се предават тайните на семейните рецепти съкровища от поколение на поколение и дъщерите да прекарват часове с майките и бабите си в кухните. Някъде между пристрастяването към видеоигрите, полуфабрикатите и микровълновите фурни и вечнозаетите родители и деца, домашните уроци по готвене изпаднаха от семейните занимания.Има много причини обаче да научите децата си да готвят.

Продължението ТУК...Напиши коментар
 
Главоболието при децата
Не подценявайте детското главоболие
Image
От главоболие не са пощадени нито възрастните, нито децата. И докато при възрастните главоболието се възприема като част от ежедневието - следствие от напрегната работа, неуредици в семейството, опънати нерви и пр., то при децата обикновено провокира изненада - откъде пък се взе сега у детето? Статистиката сочи, че главоболието при децата е доста разпространено явление, което заема второ място след болките в стомаха. Направеното през 1993 г. изследване от специалисти към Центъра по вегетативна патология на Московската медицинска академия с цел да се установи честотата на развитие на вегетативна дистония сред учениците, показва че 82% от децатаимат нужда от консултации с невролог.


Напиши коментар
 
Юношеството - толкова трудна възраст
Image

Трудно е да си родител на юноша, изпаднал в криза. Още повече, че пътят към света на възрастните все повече се изпълва с насилие… Защо е толкова твърдоглав? Как да му помогнем да открие ориентирите си? Юношеството е тежък период за не само за децата, но и за родителите им, които трябва да “дирижират” постоянни конфликти. И тази ужасна криза на възрастта става все по-трудно и по-трудно управляема.
Напиши коментар
 
Невръстният убиец Асен пребил до смърт и двегодишно момиченце
Image
Божидар Събев
Хасково

Деветгодишният убиец от Хасково Асен Андреев, който зверски уби с камък Мурад Мустафов (8) е прибил и друго дете, съобщи вчера следовател от Хасково. Оказа се, че Асен е разбил с тротоарна плочка главичката на Кичка Колева от Хасково на 20 юли 2004-та година. Жертвата му тогава е била едва двегодишна, а самият Асен е нямал навършени 7 години.Напиши коментар (5 Коментари)
 
Мария Монтесори
Image

Мария МонтесориМария Монтесори (1870-1952) е известно име в областта на педагогиката.Тя възпитава с помощта на своеобразни задачи и умело приемане на принципа за саморазвитие, т.е детето се занимава само. Тази практика влияе успешно на всички децата, дори тези с които се е занимавала при постъпване в училище са умствено по-развити от останалите нормални деца.
Възпитание по методите на Монтесори:
Монтесори-педагогиката представлява един нов подход в разбирането за възпитанието и обучението на детето. За разлика от "класическите" педагогически системи, тази на италианската лекарка Мария Монтесори се съобразява с особеностите във възрастовото развитие на детето, неговите потребности във всеки един отделен етап и с това по какъв най-адекватен начин децата да бъдат обучавани така, че да учат с минимално усилие и с много радост.Напиши коментар (1 Коментари)
 
Децата и разрушителната сила на наказанието
Мама каза "Не"
Упорството и децата
Умеем ли да наказваме?
Image


Преди да ударите следващия шамар или да се разкрещите, се запитайте: Бихте ли приела подобно отношение към вас самата?.
Детето ви не слуша, дори и не иска да ви чуе, неговият рев е непоносим и обкръжаващите хвърлят осъдителни погледи и язвителни реплики... Чувствате безсилието си и се дразните все повече с всяка измината минута... Какво следва? Отговорът обикновено е лесен: детето трябва да се накаже.

Напиши коментар (1 Коментари)
 
<< Първа < Предишна 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Следваща > Последна >>

Резултати 487 - 492 от 541
Google
 
Advertisement
 
ВРЕМЕТО
Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
Facebook
ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ
Advertisement
БАНЕР РАЗМЯНА
Наши партньори
Advertisement
Статистика
Потребители: 20752
Материали: 731
Връзки: 0
Кой е тук?
В момента 3 госта онлайн
  Моето Дете