Търсене:
 
      Начало 25 05 2019      
 


Моето дете
от 0 до 18г.

Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г.


Сайт- форум "Моето дете" цели да постави проблемите свързани с отглеждането, развитието и възпитанието на нашите деца и възпитаници. Своите въпроси, мнения и опит споделят родители, педагози, специалисти и подрастващи.

 "Възпитанието на детето
започва преди раждането му."
Aристотел


 
Що е това цитонамазка?
Image

Благодарение на това изследване, въведено за първи път от Papanicolau, драстично се намали заболеваемостта от рака на маточната шийка. Цитонамазката позовлява да се улови заболяването в най-ранните му стадии, когато оперативното лечение води до 100% излекуване, а също така да се установят онези предракови състояния, при които е необходимо само да се обгори засегнатият участък върху шийката на матката.
Изследването не е болезнено!
Напиши коментар (1 Коментари)
 
Детето се учи да яде само
Image

Ето през какви етапи нормално преминава детето - от 4 месеца до 4 години:
На 4-5 месеца поставя ръка върху биберона но не можа да го държи, нито да го извади от устата си. Може да яде пюре с лъжичка.
6 месеца - като го вземете на коленете си, може да му дадете да пие от детска чаша.
8 месеца. Седнало във високото столче, то за пръв път е "на масата". Това е голям прогрес. Някои родители го правят и по рано, но детето не се чувства удобно.
Напиши коментар
 
Основни правила за хубава бременност и здраво бебе
Image

Бременността не е болест. Тя е нормално временно състояние с множество позитивни ефекти върху жената. Когато протича без здравословни проблеми, бременността обикновено не пречи на обичайния ви начин на живот. Но все пак, тъй като през тези девет месеца вие сте отговорна за двама души, има някои основни ограничения и правила, които е наложително да се спазват.
Алкохол, тютюнопушене,кафе,наркотици,токсоплазмоза,спорт, пътувания, слънцето, лекарства и ваксини.
Напиши коментар
 
Вродени и наследствени заболявания
Image
Хромозомни болести
Понякога увреждане на хромозомите може да настъпи поради външни причини или пък към даден чифт хромозоми се добавя още една. Тогава плодът може да загине още в утробата или пък да се роди с различни малформации.
Синдром на Даун (тризомия 21)
Болните от синдрома на Даун имат характерен външен вид : малка обиколка на главата, косо разположени очни цепки - монгололоиден тип, малък нос и малки уши, отворена уста с изплезен език, къса шия, голям и отпуснат корем - жабешки корем, четирипръстна бразда на ръката - маймунска бразда. Тези деца са с тежко умствено изоставане IQ 50%. В 50% от случаите има вроден сърдечен порок. В повечето от случаите синдромът на Даун се дължи на присъствието на 47 хромозоми, където хромозома 21 е представена трикратно вместо в две копия.


Напиши коментар
 
Значение на храненето на жената по време на бременността
Хранене и бременност
Image

Бременността е физиологично състояние, което поставя по-големи изисквания към организма на жената. Правилното хранене допринася в голяма степен за доброто развитие на бременността и за нейния благополучен изход - раждането на здраво, жизнено и с нормално тегло бебе. Правилното хранене е необходимо условие за да бъде жената здрава и енергична през периода на бременността.Плодът е изключително чувствителен към ограничения внос на хранителни вещества, което може да се прояви със:
Напиши коментар
 
Кога е време за второ дете в семейството?
Подгответе голямото си дете за идването на малкото!
Как да разкажете на малкото дете откъде се е появило?
Кога е време за бебе
Image

Докато раждането на първото дете рядко е планирано, второто почти никога не е случайност.
Раждането на първото дете в семейството рядко се планира. Често то се появява в съответния срок след сватбата или просто бременността става причина за юридическото оформяне на отношенията. Второто дете, по правило, не е случайност за родителите. Неговото появяване у много двойки е в зависимост от подобряване на битовите условия, завършване на образованието, постигане на материално благосъстояние или напредване в кариерата.

Продължението ТУК...Напиши коментар
 
<< Първа < Предишна 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Следваща > Последна >>

Резултати 487 - 492 от 552
Google
 
Advertisement
 
ВРЕМЕТО
Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
Facebook
ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ
Advertisement
БАНЕР РАЗМЯНА
Наши партньори
Advertisement
Статистика
Потребители: 20752
Материали: 741
Връзки: 0
Кой е тук?
В момента 1 гост онлайн
  Моето Дете